Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Akçalören’de Yağlı Güreşe Yoğun İlgi

Akçalören’de Yağlı Güreşe Yoğun İlgi

 

Pandemi nedeniyle 2 yıl gerçekleştirilemeyen Yağlı Pehlivan Güreşleri kalabalık seyirci katılım sağlarken, kıran kırana geçen müsabakalar güreş severlerden tam not aldı

 

Gelenek ve göreneklerini yaşatmaya özen gösteren İvrindi Belediyesi Yağlı pehlivan güreşlerini ilçede iki mahallede gerçekleştiren tek ilçe konumunda yer alıyor.

Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Geleneksel Akçalören Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 27 baş pehlivan, 350 güreşçi kol bağlarken trübünleri dolduran güreş severler de tüm kategorilerde güreşen sporcuları pür dikkat izledi.

Favori gösterilen baş pehlivanlar Recep Kara ve Orhan Okulu’nun erken elenmesinin ardından finale kalan rakibi Süleyman Başar’ı yenerek birinci pehlivan İsmail Balaban’ın ikizi Turan Balaban oldu.

 

Istl3745

 

ATA SPORUMUZU GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren İvrindi Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz “ İki yıldır pandemi nedeniye ilçemizde Ata sporumuzu ifa edemiyorduk. Ama bu yıl itibari ile ilçemizde etkinliklere hız verdik. Yağlı güreşlerimiz bizlere ATA’larımızdan kalan ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir spor dalı. Bizler de bu ata sporumuzu ifa etme, gelecek kuşaklara aktarma gayretimizi sürdürüyoruz. Bugün Akçalören mahallemizdeki güreşlerde gördük ki hem güreşçilerimiz hem de izleyicilerimiz ata sporumuzu özlemiş. Pandemi bizden çok şey almış farkında olmadan. Bugün burada 27’si baş pehlivan olmak üzere  350 güreşçimiz kol bağladı. İzleyicilerimiz tribünlere sığmadı. Hınca hınç doluydu her yer. Beşikteki çocuğundan değnekteki Hüseyin amcaya kadar Ata sporumuzu izlemeye gelenlerle doldu alan. Yağlı Pehlivan Güreşlerini iki mahallede düzenleyen tek ilçeyiz. Bu yıl Akçalören’de geleneksel olarak bu yıl 19. yağlı Pehlivan güreşlerini düzenliyoruz. Bu birliktelik, ata sporuna duyulan özlem ve verilen önem oldukça nice 19 seneler devireceğiz. Ağustos ayı içerisinde de Kayapa mahallemizde düzenleyeceğiz güreşimizi. Biliyorum ki aynı kalabalık ve hatta belki daha fazla katılım olacak Kayapa güreşlerine. Bizler gerçekleştirilen organizasyona katılım oldukça daha da mutlu oluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda ilçe merkezimizde projelendirdiğimiz panayır ve fuar alanımızda daha kapsamlı organizasyonlara ev sahipliği yapacağız.”

 

Istl3733

 

TEŞEKKÜR EDİYORUM                                   

Özlem duyduğumuz, Ata sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmak için yoğun gayret içinde olduğumuz bir etkinliğe ev sahipliği yaptık diyen Başkan Cengiz “ 19. Geleneksel Akçaören Yaplı Pehlivan Güreşleri’ni  tertip etmemizde desteklerini esirgemeyen Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz başta olmak üzere, ilgili Meclis üyelerimize, alanın hazırlanmasında büyük emek veren Hüseyin Kaya ile mahalle muhtarımıza, organizasyonun sorunsuz tamamlanması için yoğun çaba gösteren belediye personelimize, katılımları ile bizleri mutlu eden belediye başkanlarımıza, Başkan yardımcılarımıza, il ve ilçe protokol üyelerimize, centilmence güreşen, izleyicilere heyecan yaşatan güreşçilerimize ve ata sporumuzu izlemeye gelen tüm güreş severlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. İvrindi Belediyesi olarak Ata sporumuzu bu sene olduğu gibi gelecek kuşaklara aktarmak için önümüzdeki yıllarda da yoğun gayret içerinde olacağız”

 

Istl3822 Istl3869

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu