GündemEkonomiSiyaset

Akın: “2020’de 40.5 Milyar TL Karanlıkta Kaldı”

Akın: “2020’de 40.5 Milyar TL Karanlıkta Kaldı”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın “Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı” dedi.

 

“Açık ihale yöntemini kullanın”

 

CHP’li Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılında 40,5 milyar TL büyüklüğündeki ihaleyi önceden ilan edilmeden ve belli firmaların davet edildiği pazarlık usulüyle yaptığını ve sonuçlarının açıklanmadığını iddia etti. “Yatırım programına göre ulaştırma sektöründe 2021 yılında 42 milyar TL tutarında yeni yatırım yapılması öngörüldüğünü belirten Akın “2020 yılında kapalı kapılar ardından yapılan ihaleler kamuoyunda şeffaflık konusunda tartışmalara neden olurken, bu yıl istisna olan bu yöntem artık uygulanmamalı. Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 yılı yatırım programı dağılımında en büyük payı ulaştırma ve haberleşme sektörü aldığını hatırlattı. Programa göre 2021 yılında ulaştırma ve haberleşme sektöründe 42 milyar 474 milyon 438 bin TL tutarında kamu yatırımının yapılması öngörüldüğünü söyledi.

“2020’de 40,5 milyar TL karanlıkta ”

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; “İktidar 2020 yılında ulaştırma sektöründeki yatırımları yasaya göre istisna olması gerekirken pazarlık usulüyle yaptı” dedi. Pazarlık usulüyle milyarlarca lira tutarındaki ihalenin karanlıkta kaldığını iddia eden CHP’li Akın şöyle kaydetti; “2020 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde pek çoğu hızlı tren, otoyol ve metro hattıyla ilgili 40,5 milyar TL büyüklüğündeki ihale pazarlık usulüyle yapıldı ve sonuçları ilan edilmedi.

“2021’de iktidar artık şeffaf olmalı ”

Ulaştırmadaki projelerin neredeyse tamamı artık pazarlık usulüyle iktidara yakın firmaların davet edilmesiyle gerçekleştirilmeye başlandı. Geçen yıl ulaştırma alanında pazarlık usulüyle 12 ihalenin 8’inin sonuçları hala açıklanmadı. 40,5 milyar TL tutarındaki ihalelerin ayrıntılarını kamuoyu bilmiyor. Henüz 2020 yılı karanlıkta kalırken, 2021 yılında da bu alanda 42 milyar TL tutarında yeni yatırım yapılması öngörülüyor. Artık istisna olan bu yöntem uygulanmamalı. Vatandaşın parası şeffaf bir şekilde, açık ihale yöntemiyle dikkatle harcanmalı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu