GündemSiyaset

AKIN BAŞBAKAN’A NE SORDU?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İsrail’e petrol sevkiyatı haberlerini Başbakan’a sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “AKP hükümetinin İsrail’e yaptırım uygulamamasının nedeni nedir?” diye sordu. Akın’ın vermiş olduğu soru önergesinde şunları dile getirdi:
“Dünyanın gözleri önünde Gazze’de savunmasız insanlara doğrultulan namlular, tüm insanlığa doğrultulmuştur. ABD’nin uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına karşı İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kabul edilemez” dedi.

BU ANLAŞMALARIN İÇERİĞİ VE KAPSAMI NELERDİR?
Akın açıklamasının devamında ise “ Katliamda hayatını kaybeden 8 aylık Leyla bebek ve Filistin davasında daha önce iki bacağını kaybeden 29 yaşındaki Filistinli Fadi Ebu Salah’ın haklı mücadelesini tarih asla unutmayacaktır. Bu doğrultuda işgale karşı mecliste üç siyasi partinin ortak mutabakatıyla, İsrail yönetimi tüm insanlık adına şiddetle kınanmış, İsrail Büyükelçisi ülkesine yollanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından, İsrail’le yapılan anlaşmaların iptal edilmesi için verilen önerge AKP ve MHP oyları ile reddedilmişti. Bu konuyla ilgili olarak; Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Yenikapı’daki Kudüs Mitinginin ertesi günü Ceyhan’dan İsrail’e petrol sevk edildiği ortaya çıkmıştır. Kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru mudur? 2003- 2018 yılları arasında AKP hükümetleri ve İsrail arasında toplam kaç adet anlaşma imzalanmıştır? Bu anlaşmaların içeriği ve kapsamı nelerdir? AKP hükümetinin İsrail’e yaptırım uygulamamasının nedeni nedir? İsrail devleti ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin boyutu nedir? İsrail devleti ile ticaret yapmaya devam edecek misiniz?” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu