GündemSiyaset

AKIN “BU NASIL ÜLKE YÖNETİM ŞEKLİ?”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de meraların azalması ile ilgili verdiği soru önergesine Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan gelen cevaba tepki gösterdi.

 

CHP’li Ahmet Akın, Milli Emlak’ın satış ilanı verdiği arazileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Balıkesir’in azalan mera ve çayır arazilerini de Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğunu, 2 ay önce bu konuyu Meclis gündemine taşıdığını hatırlattı.

 

 

“BU VERİLER GİZLENİYOR MU?”

CHP’li Ahmet Akın’ın Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görev alanındaki Balıkesir’in mera ve çayırlarının satışları, meraların azalması ilgili olarak her iki Bakan’a sorduğu önergelerden birine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi. Kurum, her iki bakanlığın hazırlayarak kamuoyu ile paylaştığı Balıkesir mera arazilerinin azalması ile ilgili verilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınarak Balıkesir Çevre Durum Raporu’na eklendiğini ifade etti.

 

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın “Balıkesir’de tarım, çayır ile mera arazilerindeki azalış gösterirken Bakanlığınız bu verileri kamuoyundan gizlemekte midir? Bu veriler neden gizleniyor? Tarım İl Müdürlüğü’nün 2018 verileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırladığı raporların verileri arasındaki çelişki nasıl izah edilebilir?” sorularına Bakan Kurum, “Herhangi bir veri gizleme durumu söz konusu olmayıp veriler arasındaki çelişki Balıkesir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünün kullandığı veri tabanının aynı olmamasından kaynaklanmaktadır. Balıkesir İli Çevre Durum Raporunda kullanılan veri Mülga Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Corine Veritabanıdır. Söz konusu veri tabanı en son 2012 yılında güncellenmiş olup ayrıntılı veriler içermesi sebebiyle İl Çevre Durum Raporlarında 2012 yılından beri bu veri kullanılmaktadır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgilerde 2018 Çevre Durum Raporuna eklenmiştir.” diyerek yanıt verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu