Gündem

AKIN: “ÇİFTÇİ BİRLİKLER KAPANIRSA SUYU UCUZA ALACAK MI?”

AKIN: “ÇİFTÇİ BİRLİKLER KAPANIRSA SUYU UCUZA ALACAK MI?”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sulama birliklerine ilişkin alınan karar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sulama birliklerine ilişkin alınan karar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Milletvekili Ahmet Akın, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın almış olduğu kararla Balıkesir genelinde bulunan 6 sulama birliğinin kapatılması kararının çiftçilere ve çiftçi temsilcilerine sorulmadan uygulamaya konulduğunu söyledi. Ahmet Akın değerlendirmesine ilişkin açıklamasında, “Yaptım oldu anlayışı ile 6 sulama birliği kapatılmış durumda. Üreticiyle ilgili ama üreticiye sorulmadan alınmış bir karar. Balıkesir çiftçisi suyu pahalıya kullanıyor. Bu karar tarımsal sulamayı ucuzlatacak mı?” dedi.

 

Üreticileri İlgilendiren Konularla İlgili İstişare Talep Edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararı ile Sındırgı Ovası Köyleri Sulama Birliği, Manyas Sulama Birliği, Gönen Ovası Sulama Birliği, Kepsut Ovası Sulama Birliği, Bigadiç Sulama Birliği ve Balıkesir Sulama Birliklerini  “Balıkesir Sulama Birliği” adı altında birleştirilmesini değerlendirdi. Bakanlığın birleştirme kararı gerekçesi olarak yapılan denetimler sonrasında ‘sulama birliklerinin maksadına ulaşamayacağının tespit edilmesini’ gösterdiğini söyleyen  Ahmet Akın, çiftçi temsilcilerinin kapatılan birliklerin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini talep ettiklerini, üreticileri ilgilendiren bir konu hakkında fikirlerinin sorulmasını istediklerini ifade etti.

 

 “Üretici Belirsizlikten Şikayetçi”

Ahmet Akın, “Şu anda üreticilerimiz bir belirsizlik olduğundan şikayetçi. Kimse ne olduğunun farkında değil. Asıl mesele çiftçimizin suyu pahalı kullanıyor olması. Çiftçilerimiz sulama tarifelerinden şikayetçi. Balıkesir’de aynı DSİ bölge müdürlüğüne bağlı oldukları halde farklı tarifeler uygulandı. Hatta sınır komşusu tarlalarda bile farklı su fiyatları uygulandı. Fiyat farklılıklarının yanı sıra ödeme seçenekleri de çiftçilerimize farklı uygulandı. Bir ilçede çiftçimize indirim yapılırken diğer ilçede daha pahalı bir su parası alındı. Şimdi DSİ’nin talebi Bakanlığın onayı ile sulama birlikleri kapatılıp tek bir çatı altında toplanıyor. Bu karar tarımsal sulamayı ucuzlatacak mı? Asıl mesele bu!” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu