GündemSiyaset

AKIN HALA ADAY ANCAK 4 OCAK’TA “ARTIK DEĞİL”DENECEK

CHP Parti Meclisi 4 Ocak’ta toplanacak ve 400’e yakın ilçe belediye başkanı adayı açıklanacak. CHP Büyükşehir için İYİ Parti’nin Adayı İsmail Ok’a destek verecek. CHP Karesi’de Levent Tellioğlu’nu aday gösterdi. Altıeylül için de 4 Ocak’ta bir isim açıklanacak.

PARTİ MECLİSİ KARAR ALACAK

4 Ocak’ta yapılacak olan PM’de, CHP’nin elinde olmayan belediyelerin başkan adayları açıklanacak. 16 ya da 17 Ocak ‘ta yapılacak olan PM’de ise CHP’nin yönettiği belediyelerin başkan adayları kamuoyuna duyurulacak.

AKIN PM SONRASI BİR AÇIKLAMA YAPACAK

CHP’de, İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrasında açıklanan 12 büyükşehir belediye başkan adayından Balıkesir adayı Ahmet Akın geri çekilmişti. Bu karar henüz remi olarak duyurulmadı ancak 4 Ocakta duyurulacak. Ahmet Akın’ın geri çekilmesi ile birlikte Balıkesir CHP İl teşkilatı ve bazı ilçe teşkilatları ile partililer arasında hayal kırıklığı yaratmış ve geri çekilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmişti. CHP Büyükşehir için İYİ Parti’nin Adayı İsmail Ok’a destek verecek. CHP Karesi’de Levent Tellioğlu’nu aday gösterdi. Altıeylül için henüz isim yok. Altıeylül Belediyesi içinde başkanlık adayının 4 Ocakta açıklanacağı belirtiliyor. Bazı partililerce Ahmet Akın’ın geri çektirilmesi sonrasında Karesi ve Altıeylül adaylıkları içinde tasarruf kullandırılabileceği yorumları yapılıyor. Bunun yanında adaylığı açıklanan isimlerde ön4 Ocak sonrasında bir basın açıklaması yapacak.

CHP’NİN ELİNDE BULUNAN BELEDİYELER İÇİN TARİH 17-18 OCAK

CHP Parti Meclisi 4 Ocak’ta toplanacak. 4 Ocakta Balıkesir için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyurulan Ahmet Akın konusu da gündeme gelecek. Edinilen bilgilere göre 4 Ocak’ta yapılacak olan PM’de, CHP’nin elinde olmayan belediyelerin başkan adayları açıklanacak. 16 ya da 17 Ocak ‘ta yapılacak olan PM’de ise CHP’nin yönettiği belediyelerin başkan adayları kamuoyuna duyurulacak. Edremit, Ayvalık, Manyas ilçelerinin başkan adaylarının da bu tarihlerde açıklanması bekleniyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu