AKIN ‘SANDIKLAR NE DURUMDA?’

AKIN ‘SANDIKLAR NE DURUMDA?’

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Bankası’nın Genel Kurulu’nun ertelenmesi hakkında bir önerge sundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Bankası’nın Genel Kurulu’nun ertelenmesi hakkında bir önerge sundu.Akın, “Memleket Sandıkları olarak, tarım kesiminin çarkını döndürmek için kurulan Ziraat Bankası, iktidara yakın kesimlerin çarkını döndürmeleri için iktidar sandığına çevrilmiştir.” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle sunulan önergede şu ifadelere yer verildi.

1)Tarımı desteklemek amacıyla faaliyette bulunan Ziraat Bankası’nın, AKP hükümetleri döneminde kullandırdığı kredilerin yıllara göre tarım ve tarım dışı alanlara dağılımı nasıl olmuştur?

2) 2003 yılından günümüze kadar Ziraat Bankası’ndan hangi medya gruplarına kredi sağlanmıştır?

3) Ziraat Bankası’nın Genel Kurulu’nun ertelenmesinin gerekçesi nedir?

4)Kamunun bankası olan Ziraat Bankası’nın yaptığı harcamalar vatandaşın cebinden çıktığına göre, kamuoyuna bu bilgileri açıklayacak mısınız?

chp Ahmet Akın kredi ziraat bankası