GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Akın “Suya Zam Kararı Geri Çekilmeli”

Akın “Suya Zam Kararı Geri Çekilmeli”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik buhran yaşandığını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyelerinin bütün itirazlarına, eleştirilerine ve red oyu vermelerine rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla, kırsal sulama su fiyatlarına yüzde 40, mesken ve işyerlerine yüzde 60 oranında zam yapıldığını belirtti.CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın,  AK Partinin yanlış yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve BASKİ’nin milyarlarca lira borcunun Balıkesirlilere ödettirilmek istendiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın şu değerlendirmelerde bulundu:“Belediyenin ve BASKİ’nin borçları suya zam olarak vatandaşın faturalarına yansıtıldı. İyi polis kötü polisi oynayan bir iktidar var. Öte yandan Erdoğan ‘indirim’ diyor AK Partili belediyeler bindirim yapıyor. Son örnek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zamdır. ‘AK Parti iktidarı yaparsa zam yapar’ diye boşuna demiyoruz. İktidarın zamları zulme dönüştü. Vatandaşlarımıza ‘rahat bir nefes aldıracağız’ diyenler Balıkesir’e dönüp bir baksınlar. Bu zam kararı derhal geri çekilmeli”.

Erdoğan o dönemde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:“AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su klar. Bizimki lafta kalmaz. Tüm belediyelerimiz bu adımı atmak suretiyle ana muhalefete, yavrularına hepsine buradan sinyali veriyoruz. Seçim döneminin dışında biz bugün bu açıklamayı yapıyoruz, süratle arkadaşlarımız meclislerinden bunu geçirmek suretiyle vatandaşımızı rahatlatacaklar” Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu