GündemTürkiye Gündemi

Akın ve Özkan BTK’ya Gitti

Akın ve Özkan BTK’ya Gitti

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan BTK’ya gitti.

 

Kısıtlamanın Kaldırılmasını İstediler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile CHP Medya Ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan BTK’ya giderek sosyal medya kısıtlamasının nedenini sordular. Toplamda 10 ilde yaşanan deprem felaketi sonrası özellikle yardım çağrı ve çalışmalarının koordinasyonu için kullanılan sosyal medyaya yapılan kısıtlamaya tepki göstererek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gitti. Yetkililerle görüşen Akın ve Özkan, bant daraltılmasının gerekçesinin ne olduğu ve bunun yasal dayanağının ne olduğunu sordular. Ayrıca Akın ve Özkan deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlar ile yardım göndermek isteyen vatandaşların sosyal medyayı kullandığına dikkat çekerek söz konusu kısıtlamanın derhal kaldırılmasını istedi.

 

Akın “Neden Daraltmaya Gittiniz?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan yetkiliyle yaptıkları görüşmenin ardından bir açıklama yaptılar. Türkiye’nin çok acı günler yaşadığını ve iletişime en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Twitter’ın iletişiminin kesildiğini dile getiren Akın “Sosyal medyayı kısıtlamakla hiçbir şey engellenemez. Sayın Tuncay Özkan ile birlikte BTK’ya geldik ve bilgi talep ettik. ‘Saat 15.00’te neden daraltmaya gittiniz?’ diye sorduk. Bant daraltma kararı hangi gerekçeyle, yasanın hangi maddesine göre verilmiştir? Siz vermediyseniz, başka bir odak noktası, başka bir kurum mu yaptı? Bunu tespit ettiniz mi? Şu anda sosyal medyaya erişimi kısıtlamak ne demektir? Şu anda yapılması gereken iletişim kanallarının maksimum düzeyde açılması ve insanların birbirleriyle daha rahat iletişimde olmasıdır” dedi.

 

Özkan “Böyle Bir şey Olamaz”

BTK’da muhatap bulamadıklarını söyleyen Özkan ise “Yoldan geri çevrilen İdari İşler Genel Müdürüdür. Biz saat 15.00’ten itibaren telefon ediyoruz, randevu istiyoruz. Bunu kim yaptı? BTK mı yaptı, başka bir kurum mu yaptı? Ancak bunların yanıtları yok. Biz iletişim bilgilerimizi verdik, yarın ya da sonra bunların yanıtları ulaştırılacak. Böyle bir şey olamaz. Bu ancak bazı gerçekleri saklamak isteyen yönetimlerde olur. Vatandaş soruyor ‘Devlet nerede?’” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu