GündemTürkiye Gündemi

AKIN:  “ZAMDA AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ”

AKIN:  “ZAMDA AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sanayi, ticarethane ve konutlarda kullanılan elektriğe yapılan zam ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sanayi, ticarethane ve konutlarda kullanılan elektriğin fiyatına yüzde 5.6 ile yüzde 5.7 zam yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Vekil Akın açıklamasında, “Vatandaş, esnaf, sanayici indirim beklerken elektrikte zam yapılıyor. Son zamla birlikte, son 3 yılda elektrik fiyatları yüzde 82 artmış oldu. Avrupa şampiyonluğunu bırakmıyoruz” dedi.

 

 “ZAMDA ŞAMPİYONUZ ”

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) bugünden itibaren geçerli tarifesinde yapılan değişiklikleri değerlendirdi. Son 3 yılda yapılan zamlarla elektriğin birim fiyatının atının yüzde 82 oranında arttığını ifade eden Ahmet Akın, geçen 2 yılda Türkiye’nin elektriğe yapılan zam oranlarıyla Avrupa şampiyonu olduğunu söyleyerek, “Elektriğe son zamlarla Avrupa şampiyonluğunu kimseye kaptırmadık. Son 3 yılda hangi emekli hangi memur hangi çalışan yüzde 82 zam aldı?” diye konuştu.

 

 “İNDİRİM BEKLERKEN ZAM GELDİ ”

Son 2 yılda elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 60 ile yüzde 70 oranındaki zamlardan sonra 9 milyonu aşkın abonenin elektrik ve doğalgazının kesildiğini söyleyen Ahmet Akın, “Pandemi öncesi elektrik faturasını ödeyemedi için elektriği kesilen 9 milyonu aşkın vatandaşımız vardı. Pandemi sürecinde borcu ödeyemeyenlerin sayısı arttı. Şimdi bir de elektriğe zam yapıldı. Evine ekmek götüremeyen insanlarımız faturayı nasıl ödeyecek? Kış kapıda! Vatandaş indirim beklerken, esnaf, sanayici indirim isterken zam yapmak milletin aklıyla alay etmektir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu