Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Akın’dan 1 Mayıs Mesajı: İşçi Ve Emekçiyi Koruyacak Acil Önlemlere İhtiyaç Var

Akın’dan 1 Mayıs Mesajı: İşçi Ve Emekçiyi Koruyacak Acil Önlemlere İhtiyaç Var

CHP Başkanı Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emekçinin ve işçinin hakkını koruyacak acil ve gerçek düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ahmet Akın, “Pandemi koşulları, emekçinin, işçinin, sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam talebinin ne kadar haklı bir talep olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajında, işçi ve emekçilerin yalnızca emek mücadelesi değil salgına, salgınla birlikte iktidarın yanlış karar ve ayrıca politikalarına karşı da mücadele eder duruma geldiğini vurguladı. Ahmet Akın şunları söyledi:

“Pandemide, tam kapanmanın tam açlık koşullarına döndüğü koşullarda bile alın teri döken insanlarımızın yanında olmayan bir iktidar var. Bu güne kadar israf ekonomisi ile elde avuçta bırakmadığı için salgın koşullarında insanlarımızı kaderine terk eden iktidar israf ekonomisi ile ayrıca sosyal devlet unuttu. Yoksul daha yoksul oldu. İşsizlik daha da arttı. Çalışanlar ise daha az ücrete daha çok çalışmak zorunda bırakıldı. Artık iktidarın, israf ekonomisi için değil, yandaşları için değil, emekçilerin, işçilerin ve tüm çalışanların insani ihtiyaçları için, insanca yaşamaları için, daha iyi bir yaşam kurmaları için yeni akılcı ve ayrıca sosyal politikalar üretmesi gerekiyor.

Emekçinin ve işçinin hakkını koruyacak acil ve gerçek düzenlemelere ihtiyaç duyulan bu günlerde emekçinin, işçinin yanında mücadelemizi sürdüreceğiz. 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Gününde başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimizin, emeğin, demokrasinin ve ayrıca özgürlüğün bayramını kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu