GündemEğitimTürkiye Gündemi

Akran Zorbalığına Karşı Eğitimler Başladı

Akran Zorbalığına Karşı Eğitimler Başladı

 

Milli Eğitim Bakanlığı  okullarda “akran zorbalığı” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim başlattı. Tüm eğitim kademelerinde rehberlik hizmetleri kapsamında psikoeğitim çalışmalarını hızlandı.

 

Siber Zorbalığı da kapsıyor

Bu kapsamda, 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda tüm kademelerde “akran zorbalığı”, “siber zorbalık”, “psikolojik sağlamlık” gibi konuları içeren yeni rehberlik eğitim programları hazırlanarak uygulamaya kondu.

 

Cy

“Akran zorbalığı” yapana disiplin işlemi

Bakanlık 15 Kasım 2022’de yaptığı yönetmelik değişikliği ile liselerde “siber zorbalık” ve akran zorbalığını disiplin işlemleri arasına aldı. Bu fiil, yeni düzenlemede, “bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine, kişilere ve kurumlara zarar vermek” ile “tekrarlayan çeşitli davranışlarıyla başka bir öğrencinin, sosyal veya duygusal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek şekilde akran zorbalığı yapmak”

 

Zo

15 Ocak’a kadar rehberlik eğitimleri

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ise son olarak aralarında akran zorbalığı ve psikolojik sağlamlık gibi konuların bulunduğu alanlarda, sınıf rehberlik faaliyetlerinin yürütülmesi için okullara yazı gitti. Yazıda, rehberlik faaliyetlerinin 15 Ocak 2023’e kadar bitecek. Programda öğrencilerin öfke, kızgınlık, stres gibi duygularını olumlu bir şekilde ifade etme yollarını öğrenmelerine yönelik “duygularını anlama ve yönetme” ve “kişiler arası beceriler” başlıkları altında olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu