GündemSiyaset

AKŞENER BUGÜN BALIKESİR’DE

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna bugün Balıkesir’de olması beklenen Meral Akşener’in gelişi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna’nın düzenlediği basın toplantısında Milletvekili aday adayları da yer aldı.

İyi parti Karesi ilçe teşkilatında Kadın aday adayları için dün kına yakma merasimi gerçekleşti. Başkanı Nedim Tuna, ‘bugün saat 15.00’te yapılacak Kuvay-i Milliye meydanındaki mitinge halkımızı davet ediyorum’ dedi. Toplantıya Aday adayları ve genel merkez basın yayın danışmanı Yeliz Koray katıldı.

İYİ PARTİ’DE MERAK EDİLENLER

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna bugün Balıkesir’de olması beklenen Meral Akşener’in gelişi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Balıkesir İYİ Parti İl Başkanlığı Aker et’te düzenlediği kahvaltılı basın toplantısını 27.dönem Milletvekilliği için aday adaylığına başvuran isimlerle birlikte gerçekleştirdi. Toplantıda aday adayları kendilerini tanıttı.

HERKESİN İRADESİ ÖZGÜRDÜR

İyi Parti Balıkesir il Başkanı Nedim Tuna il ve ilçe teşkilatlarının seçime hazır olduğunu söyledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İyi Parti İl Başkanı ve aday adaylarına Belediye seçimlerinde aday olacak var mı? Sorusu yöneltildi. İl Başkanı Nedim Tuna gelecekte aday adaylarının listeye girmesi yada girmemesi durumunda Balıkesir Belediye Başkanlığına aday olacaklar mı bir süreç işidir. O zamanı geldiğinde değerlendirilecek bir durumdur’ dedi. Aday adaylarından Yaşar Genç ‘’bu soru kasıtlı bir soru. Yarına kalacağımız belli değil ki…’’yanıtını verirken İYİ Parti kurucular kurulu üyesi Ali Lapanta ise; ‘’ yasal olarak bir sınırlama yoksa isteyen hür iradesi ile aday olur. Kendi şahsi iradesidir’ yanıtını verdi.

TUNA ‘ÇİFTÇİLER DERTLİ ÜRÜN PARA ETMİYOR’

Balıkesir’in sorunları ile ilgili bir veri var mı? Ne yapacaksınız sorusuna İl Başkanı Nedim Tuna, ;’ bu konuyla ilgili bir rapor genel merkeze sunduk’ dedi. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık şehri diyen Tuna şöyle konuştu: ‘’ Kırsalda insanlara dokunduğumuzda köylü ektiği ürünün para etmediğini söylüyor. Köylerde genç nüfus kalmıyor. Hayvancılığın azda olsa kazandırdığını çiftçilere destek noktasında yeterli çalışmanın olmadığı, mazot ücretlerinin çiftçiyi zorladığı gibi sorunlar var.’’

‘ANKETLERİN ÜZERİNDE BİR SONUÇ ÇIKACAK’

Kırsal kesimlerde geçişlerin çok olmadığını gözlemliyoruz diyen Kamil Akyürek’in sorusuna aday adayı Kamil Gültekin yanıt verdi. Gültekin size hak veriyorum fakat gerçek boyut böyle değil. Herhangi bir süt birliğine yada bir kooperatifte işe girmiş kişiler özgür hür iradeleri ile düşüncelerini açıklamaktan çekiniyorlar. Bu baskıyı biz net bir şekilde hissediyoruz. Objektif olamaya bilir miyiz diyerek empati yapan biriyim ben ancak şunu söyleyebilirim şu anki anket sonuçlarına göre İYİ Parti sürpriz bir çıkış yapacak. Kalebayır köyü bir alevi köyümüz. Sol CHP tercihi olan köyde biz, ciddi kayıtlar yaptık ve imzaları da bu köyden aldık. Ciddi destek aldık. İnsanlar bu işin olabildiğini düşündükçe bu baskıdan da kurtulacaktır. İnsanlar partinin kurulamayacağını da düşünüyordu ancak bugün seçime giden bir parti var.

15 VEKİL BİR KIVILCIM OLDU

İl Başkanı Nedim Tuna ise soruya ‘partimizin seçime girip giremeyeceği konuşuluyordu. Ancak YSK da oylama da 5’e 5 çıktı ve yapılan bir hamle ile 15 vekille birlikte dakikalarla bir hamle gerçekleşti. YSK Pazar günü açıklaması gerekirken seçimlere girmemizi onayladı. Biz kıvılcım oldu. Merkez ve kırsalda büyük bir artış oldu.15 gün öncesine göre bu değerlendirme olabilir ancak bu değişti.15 günde kırsal mahallelere ulaştık. Bu kıvılcımla bakış açıları da değişti. Ne olacağı belli olmayan bir partiye yaklaşım olmuyordu ancak durum şuan için böyle değil. Genel Başkanımız Meral Akşener partimizi ‘cesurlar hareketi’ olarak adlandırıyor. Burada olmayanları cesaretsiz olarak nitelendirmiyoruz herkes ekmek parasını düşünüyor. Şu net ki; İYİ Parti her gün inanılmaz bir şekilde büyüme sağlıyor.

BEGÜM KÜÇÜKOĞLU ’SAHADAYIZ BİRLİKTEYİZ’

İyi parti Milletvekili aday adayı Begüm Küçükoğlu ise ‘Kongre zamanında biliyorsunuz ki basının TRT’nin kongremize yer vermeyişi bilgiye erişimde sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bu durumları biz insanlara dokunarak geçeceğiz. Zamanın kısıtlanması dezavantaj gibi görünebilir ancak ,biz hızla kırsaldaki çalışmalarımızı arttırdık ve yayılıyoruz’ ifadelerine yer verdi. Ali Osman Ata’nın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu