GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Akşener’in yeni ‘A Takımı’

İYİ Parti’nin geçen hafta sonu yaptığı ikinci olağanüstü kurultayının ardından dün Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu. Genel Sekreterlik’e Cihan Paçacı getirildi. 15 kişilik Başkanlık Divanı’nda 6 yeni isim yer aldı, 4 isim ise divan dışında kaldı.

YARDIMCILAR BELLİ OLDU

Genel Başkan yardımcıları Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ile GİK’e alınmayan İstanbul Milletvekili Mehmet Fatih Şeker, Kazım Ataoğlu Başkanlık Divanı’nda görev almadı. Kurultayda delegeden düşük oy alan ülkücü kökenli genel başkan yardımcıları yerlerini korudu. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Genel Muhasip Hayrettin Nuhoğlu, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Koray Aydın, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Şenol Bal, Mahalli İdarelerden Sorumlu Müsavat Dervişoğlu, Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Ümit Özdağ genel başkan yardımcılığına devam edecek. Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kazım Ataoğlu yerine ise yeni divanda Salim Ensarioğlu görev aldı.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. Yeni Başkanlık Divanı’nda yerini koruyan Berna Sukas, Eğitim, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırıldı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden sorumlu Ersagun Yücel koltuğunu koruyan bir diğer isim oldu. Eski büyükelçi Ahmet Kamil Erozan, Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyası’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine, Aytun Çıray Basın, Yayın ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Parti Sözcüsü ise Sanayi, Teknoloji, Çevre Gençlik Politikalarından sorumlu Satuk Buğra Kavuncu oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu