GündemKöşe Yazıları

Akuamarin Taşı Nedir?

Akuamarin kelimesi, ‘deniz suyu’ anlamına gelen ve ‘soluk mavi’ sözcüğüne atıfta bulunan ‘aqua marinus’ kelimesinden gelir. Bunun yanında, sözcük Latincedir. Bu taş, denizcilerin kendilerine şans getirmesi ve denize açıldıkları sırada cesur olabilmeleri için kullanılmıştır.

Ayrıca, rahatlama taşı olarak bilirler. Yabancı dilde ‘Aquamarine’ olarak geçmektedir. Bu taşın diğer isimleri; ‘Cesaret taşı’, ‘Sakin taş’, ‘Kâhin taşı’ ve ‘Gök Zümrüt’tür. Kristalize bir yapısı vardır. Mavi rengiyle denizleri, akarsuları, okyanusları akla getirir. Eski çağlardan bu yana revaçtadır. Beraberinde Akuamarin taşı, 400 derecelik özel fırınlarda ısıtılarak mavi renge gelir. Bu rengin bazen yeşile döndüğü de olur.

Tas

Akuamarin, genç bir ruhun ve mutluluğun simgesidir. Ayrıca bu taş, kış mevsiminden ilkbahar mevsimine dönüş ile de ilişkilendirilmiştir.

Akuamarin Taşı Nasıl Oluşur?

Bu taş, Beril taşının silikat formudur. Oluşması asırlar sürer. Akuamarin taşında; Demir, Berilyum, Sodyum ve benzeri birçok element vardır. Beraberinde yanma tepkimesi meydana getirmeleri (oksijen ile reaksiyona girmeleri) neticesinde Akuamarin taşı ortaya çıkar. Mavi renge kavuşması demir elementinin sayesindedir.

Bu taş madenlerden büyük kristaller hâlinde ortaya çıkar. Sert bir yapısı vardır. Bu nedenle parçalanması zordur.

Olusumu

Ülkemizde Manisa, Akuamarin taşına ulaşılabilen bölgelerden biridir.

Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir?

Süs ve dekoratif aksesuar olarak kullanırlar. Bu taşın, fiziksel ve ruhsal problemlere şifalı olduğunu kabul ederler. Psikoloji alanındaki uygulamalarda ve alternatif tıpta yaygın kullanırlar. Yatıştırıcı etkisi olduğundan söz edilen bu taşın öfkeyi dindirdiğine ve stresi azalttığına inanırlar.

Yuvarlak ve küçük bir formu vardır.
Camsı bir parlaklığa sahiptir.
Oxides grubundadır.
Sertlik skalasında 7,5 derecesindedir. Kolay kolay zarar gelmez.

Akuamarin Taşı Ne İşe Yarar?

Rahatlatıcı, sakinleştirici olduğu belirtilen bu taşın, ortamdaki ve kişiler üzerindeki negatif enerjiyi temizlediğini tespit etmişlerdir. Dahası, pozitif enerji seviyesini artırdığı söylenen bu taşın psikolojik rahatsızlıklara karşı koruma sağladığı söz konusudur.

Akuamarin Taşının Fiziksel Faydaları

  • Ağız ve çene rahatsızlıkları üzerinde etki gösterdiğine yönelik bir söylenti vardır.
  • Bazıları bu taşın sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelebileceği görüşündedir.
  • Kimilerine göre Akuamarin, solunum sistemi sorunlarına şifalıdır.
  • Sigara ve alkol bağımlılığından kurtulmaya yardım ettiği şeklinde bir görüş mevcuttur.
  • Vücudu toksinlerden arındırdığı iddia ediliyor.
  • Organların ve kanın temizlenmesine, bağışıklığın güçlenmesine ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına katkıda bulunduğu rivayet olunur.

Aksesuar

Akuamarin Taşının Ruhsal ve Zihinsel Yararları

  • Meditasyonun etkisini artırdığından bahsedilir.
  • Özgüven eksikliği yaşayanları cesaretlendirdiğine inanılmaktadır.
  • Kişinin kendini zorlanmadan ifade etmesinde etkili olduğu rivayet edilir. Bu nedenle toplum önünde daha rahat konuşmak için Akuamarin taşının etkisine başvuranlar bulunmaktadır.
  • Akuamarin taşı yararları konusunda; zekâyı keskinleştirdiği, algıyı netleştirdiği, kafa karışıklığından kurtardığı tarzında ifadelere de rastlanmaktadır.
  • Bazı insanlar ise bu taş için şöyle demişlerdir: Akuamarin; hassasiyeti artırır, basireti açar, çizgiyi kesinleştirir. Korkuları yatıştırır. Çakraları hizalar. Aurayı korur.
  • Hayat standartlarını yükselttiği kabul edilen bu taşın, olumsuz durumların üstesinden gelmeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.
  • İnsanlar arasındaki ilişkileri güçlendirdiğine dair bir inanış hâkimdir.
  • Denizde boğulma korkusunun üstesinden gelmeyi sağladığı söylenmiştir.

Bazıları da ruhun derinliklerini keşfetmeye yardımcı olabileceğini iddia etmektedir. Onlara göre Akuamarin, öz benlik konusundaki farkındalığı artırır ve kişinin potansiyelini, yeteneklerini algılayıp geliştirmesine destek olur.

Akuamarin Taşı Nasıl Temizlenir?

Akan suyun altında yıkayarak Akuamarin taşı temizliği kolayca gerçekleşir. Ayrıca; tütsü yakılması veya toprağa gömülmesi de, bu taşı üzerinde biriken negatif enerjiden kurtarır.

Bir başka yöntem ise Akuamarin temizliği için diğer taşları kullanmaktır. Şöyle ki, daha büyük bir doğal taş alarak Akuamarin taşını onun yanına yerleştirebilirsiniz. Bir gece bu şekilde bekletilmesi önerilir. Böylece büyük taş, onun üstünde toplanmış kötü enerjiyi emerek nötr hâle gelmesini sağlayabilir.

Sevgiyle ve hoşça kalın

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu