GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Albayrak “15-16 Temmuz Darbe Girişiminin Faili NATO’dur!”

Albayrak “15-16 Temmuz Darbe Girişiminin Faili NATO’dur!”

 

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak 15-16 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişiminin 6. Yılında yazılı bir açıklama yaptı. Albayrak, FETÖ’nün darbe girişimini ABD liderliğindeki NATO sayesinde yaptığının altını çizdi.

 

Albayrak yaptığı açıklamada ‘’ 15-16 Temmuz 2016’da İstanbul ve Ankara’da Türk-Amerikan savaşı yaşandı. FETÖ, ABD’nin desteği ve yönlendirmesiyle iktidara el koymaya ve ülkemizde bir iç savaş tertiplemeye kalktı. Ancak Türk milletinin ve kahraman ordumuzun dayanışmasıyla bu alçak girişim bozguna uğratıldı. ABD yenildi.  ABD’yi yenen ise darbe girişimi sırasında canını hiçe sayan şehit ve gazilerimizdir. Türk milleti şehit ve gazilerine minnettardır.”Dedi.

DARBEYE KARŞI ÇIKAN İLK LİDER

Albayrak ayrıca,“Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 15 Temmuz gecesi yaptığı tarihi açıklamayla bu darbeye karşı çıkan ilk liderdir. Partimiz bunun Amerikancı-Fettullahçı darbe girişimi olduğunu ve ordu-millet birlikteliğiyle bu kalkışmanın ezileceğini herkesten önce ilan etmiştir. Nitekim darbe girişimi akamete uğratılmıştır. Ordunun, emniyetin ve yargının içinden on binlerce kişi temizlenmiştir. FETÖ demek NATO demektir. NATO demek ABD demektir. Dolayısıyla bugün NATO’nun sözde generalleri, sözde emniyet amirleri ve sözde yargıçları hapishanelerde yatmaktadır.”dedi.

ÜLKEMİZİ 15 TEMMUZ’A GÖTÜRECEK SÜRECİN 70 YILLIK MAZİSİ VAR

Albayrak açıklamasında“1945’lerde Atatürk devrimlerinden vazgeçme sürecine giren Türkiye, NATO’ya üye olarak bağımsızlığından vazgeçmiştir. Batı emperyalizmiyle savaşan Atatürk’ün çizgisi terkedilmiştir. Ülkemiz Atlantik sistemine bağlanmıştır.NATO, 15-16 Temmuz’dan önce de kanlı eylemler düzenlemiştir. 1971 ve 1980 darbeleri,1 Mayıs 1977 katliamı,Sivas Madımak, Erzincan Başbağlar, Çorum, Kahramanmaraş katliamları,Eşref Bitlis, Uğur Mumcu ve diğer aydınlarımıza yapılan suikastler, Türk Ordusu ve Vatan Partisi’ni hedef alan Ergenekon-Balyoz kumpaslarının esas sorumlusu NATO’dur.”ifadesine yer verdi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’YI NATOYA ALMAK VAHİM

Albayrak,“NATO bu eylemleri devletin ve toplumun içine yerleştirdiği elemanları vasıtasıyla yapmıştır.Hatırlamakta fayda var. FETÖ, on yıllar boyunca Vatan Partisi dışında bütün siyasi partilerde cirit atmaktaydı. Bugün ABD ve NATO’ya yeniden yanaşmak isteyenler o dönemin kalıntılarıdır.15-16 Temmuz gecesinin en büyük dersi ABD ve NATO’nun düşmanımız olduğudur. FETÖ’nün ulusal ve uluslararası çapta yok edilmesi Türkiye’nin NATO’dan çıkmasına bağlıdır. ABD-NATO, Sayın Cumhurbaşkanımızı devirmeye çalışırken Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya almak istemesi vahimdir. Biden tayfası dediğimiz Millet ittifakının ise tamamen ABD-NATO-FETÖ-PKK-HDP yanlısı bir siyaset izlemesi millete ihanettir. Bu siyasetlerle Türkiye’nin yönetilemeyeceği açıktır.Önümüzdeki dönem Türkiye’yi NATO’dan çıkarma iradesine sahip olanlar iktidarda olacaklardır. Bu kaçınılmazdır. Türkiye’nin güvenlik ve ekonomideki yüksek menfaatleri bunu gerektirmektedir.’’dedi.Haber: Yoldaş Kocaer   

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu