Albayrak: enflasyon düşüşe geçecek

Albayrak: enflasyon düşüşe geçecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Merkez Bankası enflasyonla mücadelede gerekli adımı attı, Ekim ayından itibaren enflasyon düşüşe geçecek” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hükümetin enflasyon ve faize karşı atacağı adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı. Şimdi sıra mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan Orta Vadeli Program’ın açıklanmasında. OVP’yi 20 Eylül’de açıklayacağız” dedi.

Merkez Bankası’nın son kararının ardından “bağımsızlık” tartışmalarının kapandığını ve bundan sonra bu konudaki tartışmaların hiçbir gerçekliği ve karşılığı olmayacağını dile getiren Albayrak, ekimden itibaren enflasyonda da dengelenme ve aşağı yönlü trendin gözlemleneceğini dile getirdi.

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Albayrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar: “Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı. Bundan sonra da ihtiyaç duyulduğunda sıkılaşma yönünde yeni adımlar atacağı mesajını verdi. Şimdi mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan OVP’nin açıklanmasıdır. 20 Eylül’de açıklayacağız.”

ekim enflasyon albayrak