GündemSiyaset

Albayrak “İstanbul Sözleşmesinden Çekilme Yöntemi Yanlış!”

Albayrak “ İstanbul Sözleşmesinden Çekilme Yöntemi Yanlış!”

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Balıkesir İl Başkanı Eliz Ece Albayrak, “ Meclis Kararı İle İstanbul Sözleşmesinden Geri Çekilmelidir”

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Balıkesir İl Başkanı Eliz Ece Albayrak, Vatan Partisi, ilk günden beri İstanbul Sözleşmesi’ne karşı mücadele etmiş ve Türk milletini bilgilendirmiştir. Çünkü Vatan Partisi, kadınlarımızı her türlü şiddet, ayrımcılık ve eşitsizlikten kurtarma kararlılığındadır. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı tavrımızı kadın-erkek eşitliği davasındaki kararlılığımız belirlemiştir ”dedi.

“Bu Sözleşme Şekere Bulanmış Zehir Gibidir”

Albayrak,“ İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önleyen değil kadını aşağılara iten bir sözleşmedir. Vatan Partisi, kadının değersizleştirilmesine izin vermemiştir, vermeyecektir. Hatırlanacağı üzere, İstanbul Sözleşmesi konusunda Partimizin kararını paylaştığımız basın toplantısında, Sözleşmeyi şekere bulanmış zehir olarak tanımlamıştık ”açıklamasında bulundu.

“Tek Yenilik LGBT Propagandası”

Sözleşmenin, Türkiye’ye kadını aşağılayan yeni bir toplumsal model dayattığını, bu toplumsal modelle doğal olmayan cinsiyetlerin yaygınlaştırılacağını, bunların Sözleşmeye “toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyet kimliği, cinsel yönelim” kavramları ile girdiğini, kimsenin itiraz edemeyeceği kadına şiddet başlığının eşcinsellik dayatmasının paravanı olduğunu belirtmiştik. İstanbul Sözleşmesi ile yenilik olarak sunulan hukuki düzenlemelerin büyük çoğunluğunun mevcut yasalarımızda yer aldığını ifade etmiş, Sözleşmenin getirdiği tek yeniliğin LGBT propagandası olduğunu söylemiştik.

Sözleşmeden Geri Çekilme Kararı İsabetli Ancak Yöntem Hukuka Aykırı

“ Vatan Partisi’nin etkili mücadelesi sonuç vermiş ve ülkemiz 20 Mart 2021 günü Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözleşmeden çekilme kararı alması çok isabetlidir, Türkiye’nin ve kadınlarımızın geleceği için doğru bir adımdır. Ancak sözleşmeden çekilme yöntemi hukuka uygun değildir. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme yetkisi ve sorumluluğu Meclisimizdedir. Bu görev ertelenemez ve ihmal edilemez. TBMM, hiç vakit kaybetmeden İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı almalıdır.”Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu