GündemSpor

ALİ EFE YEĞİN SUPERSTOCK 1000’DE

Katıldığı 28 yarışın tamamında derece elde etmeyi başaran ve geçen sezon Avrupa Şampiyonluğu ünvanını alarak Balıkesirliler’e büyük sevinç yaşatan Ali Efe Yeğin, şimdi gözünü Dünya Şampiyonluğu’na dikti.

İtalya’da Avrupa Superstock1000 Şampiyonası Pazar günü yapılacak olan yarışla gerçekleştiriliyor. Şampiyonaya istediği gibi başlayamayan ve sonrasında yaptığı atak yarışlar ile iddialı konuma gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye sporcusu Ali Efe Yeğin, Nutec-Benjan Kawasaki takımıyla bu zorlu yarışta mücadele edecek.

Yeğin, 11 Mayıs Cuma günü (Bugün) serbest antrenmanlarda, 12 Mayıs Cumartesi günü de sıralama antrenmanında yer alacak. Sezonun üçüncü ayak yarışı 13 Mayıs Pazar günü TSİ 16:15’te İmola pistinde yapılacak.

ALİ EFE OLDUKÇA İDDİALI

Dünyaca ün yapan ve aldığı derece ile Dünya Şampiyonluğu ünvanını elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu’nun şampiyonluk aldığı aynı yer ve aynı kategoride bu kez Türkiye’yi temsilen Ali Efe Yeğin yarışacak. 6 Mayıs’tan bu yana Çek Cumhuriyeti’nde antrenmanlar yapan sporcumuz Ali Efe Yeğin, dün yarışın yapılacağı İtalya’ya geçerek kampa girdi.

Bilindiği üzere Ali Efe Yeğin, geçen sezon BMU Avrupa Şampiyonluğu derecesini elde ederken; aynı sezonda Türkiye şampiyonu olarak büyük sevinç yaşatmıştı. Aynı zamanda geçen sezon gerçekleştirilen 28 yarışın tamamında derece elde etme başarısı gösteren Ali Efe Yeğin, bu kez Dünya şampiyonluğu ünvanını elde edebilmek için mücadele verecek.

DUALARINIZI BEKLİYORUM

Bu zorlu yarış öncesinde açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Ali Efe Yeğin, dünya şampiyonluğu ünvanını elde edebilmek adına elinden geleni yapacağını ifade ederken; “Geçtiğimiz dönemlerde Kenan Sofuoğlu’nun Dünya şampiyonu olduğu pistte ve aynı kategoride yarışacağım.

Tüm hazırlıklarımı tamamladım ve yarışı beklemeye başladım. Bu zorlu yarışta öncelikle Balıkesirli hemşerilerimden, tüm Türk halkından dualarını esirgememelerini istiyorum. Bu zorlu yarış öncesinde her zaman olduğu gibi yine desteğini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanım Zekai Kafaoğlu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah kendisine dünya şampiyonluğu kupasını hediye edeceğim” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu