Köşe YazılarıFahri Sağlık

Allahım Azabından Affına Sığınıyoruz

Allahım Azabından Affına Sığınıyoruz

Berat’ın yegâne sahibi yüce rabbimizdir. Bununla birlikte her insanın beratı kendi elindedir. Zira bu dünyada ektiklerimizi öbür dünyada biçeceğiz. Unutmayalım ki bizler yüce Allah’a bir adım yaklaşırsak, O bizlere bin adım yaklaşır. Allah’ın rızası sadece yaptığımız ibadetlerle sınırlı olmayıp, tüm beşeri ilişkilerimizde, ahlaki tutum ve davranışlarımızda saklı olduğunu bilelim.

“De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin…” buyuran Yüce Allah, şu günahlarda ısrar eden kişilerin yapacakları tövbeyi kabul etmeyeceğini belirtmiştir.

İlgili Makaleler
“Kendisine ortak koşanlar, kin güdenler, akrabasıyla bağlantısını koparanlar, kibirlenip büyüklük taslayanlar, anne-babasına asi olanlar, alkol müptelası olanlar.”

Günümüzde ferdi ve toplumsal hayatımızdaki değerler dengesi bozulmuş. Dahası, dünyevileşme, bencillik gibi olumsuzluklar ruh sağlığımızı olumsuz etkilemiştir. Oysa Yüce dinimiz İslâm, insanın maddî ihtiyaçları kadar ruhî ihtiyaçlarını da dikkate alarak daima yüce Yaratanla bağlantı içinde olmasını, bu dünyasını imar etmek için gösterdiği çaba kadar, öbür dünyasını da mamur edebilmek için gayret etmesi gerektiğini öğütlemiştir.

Ayrıca, ömür çok kısa. Göz açıp kapanıncaya kadar geçip gidiyor. Hayat her an son bulur. Geçen sene beraber olduğumuz nice insanlar aramızdan ayrıldı. Bizlerde bir gün sevdiklerimizden ayrılıp gideceğiz. Dahası, hiç kimse dünyada baki değildir. Ölümle bitecek olan bu kısa dünya hayatında yapmış olduğumuz amellerimizin ahiret yaşantımızı şekillendireceğini hiç unutmayalım.

Bu sıkıntılı günlerde her birimizin yüce Rabbimizden isteyeceğimiz çok şey var elbette. En başta üzerimize kâbus gibi çöken “ Asrın felaketinin” açtığı yaraları sarmamız, kırılan gönülleri onarabilmemiz için Rabbimizin bizlere sabır, metanet ve direnç vermesini, umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin kılmasını, hastalarımıza, yaralılarımıza acil şifa, dertlilerimize deva ihsan etmesini, dünya imtihanımızı kolaylaştırmasını niyaz edelim.

Yazıma Hz. Peygamber (s.a.v.)’in bu gecede yapmış olduğu şu özlü dua ile son vermek istiyorum:

“Allah’ım! Azabından affına, gazabından hoşnutluğuna, senden yine sana sığınıyorum. Şanın yücedir. Dahası, seni gereği gibi övmekten acizim. Sen kendini övdüğün gibi yücesin.”

Son olarak, bu duygu ve düşüncelerle  aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Berat Gecesini tebrik ediyor,  bu geceyi milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve huzuruna, asrın felaketinin açtığı yaralarımızın sarılmasına, kırılan gönüllerimizin onarılmasına, Rabbimizin bizlere sabır, metanet ve direnç vermesine, umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin olmamıza, hastalarımıza, yaralılarımıza acil şifa, dertlilerimize deva ihsan etmesine, dünya imtihanımızı kolaylaştırmasına vesile kılmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Allahım Azabından Affına Sığınıyoruz

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu