Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ALTIEYLÜL İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

CHP İl Başkanlığı aldıkları kararla Altıeylül ilçe başkan ve yönetimine görevden el çektirildiğini ve nedenin ilçe yönetimi içindeki uyuşmazlık ve yüz kızartıcı karşılıklı suçlamalar olduğunu belirtti.

CHP’yi zor durumda bıraktığı belirtilen yönetimin yönetiminin görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği ve aksattığı için tepki topladığı iddia edildi.

Görevden alınma yazısında ve gerekçesinde şu ifadeler bulunuyor: “Balıkesir ilimiz Altıeylül ilçe örgütümüzde genel seçim sonrası başlayan uyuşmazlık katlanarak devam etmiş, karşılıklı suçlama ve yüz kızartıcı ithamlarla devam eden süreci çözmek amacı ile il örgütü olarak birden fazla çözüm önermemize rağmen bir sonuç alınamamıştır. İlçe örgütü içerisindeki uyuşmazlık yüz kızartıcı karşılıklı suçlamalarla yerel basına sıçramış ve partimiz zor durumda bırakılmıştır. Yasalarda, tüzükte ve yönetmeliklerde öngörülen görev ve sorumluluklarını yerine getirememiş ve aksatmıştır. Önümüzdeki yerel seçim sürecinde Altıeylül ilçemizde bir yenilemeye ihtiyaç duyulmuş olup, il örgütümüzde 6 Kasım salı günü yapılan toplantıda Altıeylül ilçe örgütünün görevden alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir”

ÇUHADAR’IN YERİNE ŞEHİRLİ

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar ve yönetim kurulunun il yönetimince görevden alınmasının ardından gözler atanması muhtemel yeni başkana çevrildi.
CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı’na en yakın isim eski merkez ilçe başkanlarından Hakan Şehirli kulislerdeki sisim. Daha önce adı Altıeylül belediye başkan aday adayları arasında geçen Şehirli’nin ilçede yaşanan sorunların ardından bu göreve talip olduğu iddia ediliyor. İl yönetimince görevin tebliğ edilmesi ve resmi atamanın yapılmasının ardından Şehirli’nin 24 kişilik yönetimini belirlemesi bekleniyor. Şehirli ve yeni yönetim MYK’nın onayının ardından göreve başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu