Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ALTIEYLÜL İlçe teşkilatı seçim hazırlığını yaptı

AK Parti Altıeylül ilçe Başkanlığı teşkilat mensupları biraraya geldi. Salih Tozan Kültür Merkezinde toplanan teşkilat gerçekleşen 24 Haziran seçimlerinin sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi.

İlçe Başkanı Ayhan Atahan mahalle ve sandık başkanlarına teşekkür etti.Altıeylül’de Cumhurbaşkanlığı için alınan yüzde 54.2 ve Mecliste 27.dönem milletvekilliği için çıkan oy oranı yüzde 45.6 olmuştu.

Altıeylül İlçe Teşkilatı, Mahalle Ve Sandık Başkanları iler 24 Haziran Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi. Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sonrasında Yerel Seçimler Öncesi Yeni Yol Haritası belirlenerek yerel seçimlerdeki çalışma planı konuşuldu ve hazırlandı. Sandık bazlı çalışmanın önemine vurgu yapılan konuşmalarda seçimlere ilkgünkü heyecanla çalışılması gerekliliği hatırlatıldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimler için çeşitli tarihler ortaya atılıyor.

5 Yılda Bir Yapılıyor

Yerel seçimler 5 yılda bir yapılıyor. En son yerel seçim 30 Mart 2014 tarihinde yapılmıştı. Bu durumda da önümüzdeki yerel seçimlerin normal şartlar altında 2019 Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yerel seçimlerin öne alınabilmesi için de anayasal düzenleme gerekiyor. Ancak son zamanlarda erken seçime yönelik birçok açıklama kafa karışıklığı yaratmış durumda. İşte yerel seçimlerle ilgili yapılan açıklamalardan bazıları;AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Erken seçim tartışmalarını doğru bulmuyoruz. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı, bizim gündemimizde başka erken seçim yok” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, ‘3 siyasi partinin anlaşması gerekiyor. AK Parti, CHP ve MHP’nin bu konuda uzlaşması gerekiyor. Bizim gündemimizde yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Milliyetçi Hareket Partisi de böyle bir şeyin olmadığını ifade etti ama diğer siyasi partiler böyle bir beyanda bulunursa yetkili kurullar değerlendirme yapar’ dedi.

CHP’den Destek Açıklaması

24 Ekim 2017 tarihinde TBMM Grup Toplantısında partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili olarak, “Beklemenin bir anlamı yok. Kim milletten kaçıyor, kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim yerel seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın. Biz de destek vereceğiz” açıklaması da CHP’nin desteğinin bir ifadesi olarak gösteriliyor.Ancak bu açıklamaların ardından yerel seçimlerin ne zaman yapılacağı ile ilgili durum henüz netleşmedi. TBMM’nin, erken yerel seçim gündemiyle olağanüstü toplanması gerekiyor. TBMM İçtüzüğü’ne göre, Meclis üye tam sayısının üçte biri olan 200 milletvekilinin imzasıyla olağanüstü toplanacak TBMM Genel Kurulu, yerel seçimlerin erkene alınması için Anayasa değişikliği yapmak zorunda olacak. Konu ile ilgili son zamanlarda herhangi bir gelişme henüz yaşanmadı bu gelişmenin yaşanması bekleniyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu