GündemSiyaset

ALTIEYLÜL KİMSESİZLERİN YANINDA

31 Mart seçim çalışmalarını sürdüren Başkan Avcı, mahalle mitinglerine devam ediyor. Dinkçiler Mahallesi’nde düzenlenen coşkulu mitingde konuşan Başkan Avcı’ya özellikle Roman vatandaşlar büyük destek verdi.

Altıeylül Belediyesini sosyal belediyecilik çalışmalarında Türkiye’nin bir numarası yapmak istediklerini söyleyen Avcı, “Önümüzdeki süreçte de kademe kademe derdi olan vatandaşımızın istisnasız tamamına, ‘Kimseniz yoksa Altıeylül Belediyeniz var’ demek istiyoruz” dedi.

1 1

BU İNANCI YIKAMAZLAR

 

Altıeylül Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan adayı Hasan Avcı, seçim çalışmalarına Dinkçiler Mahallesi’nde düzenlenen mitingle devam etti. Özellikle Roman vatandaşların sık sık destek sloganlarıyla konuşması kesilen Avcı, mahalle sakinlerinden 31 Mart seçimleri için destek istedi. Başkan Avcı’ya mitingde AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Atahan, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları yönetici ve üyeleri ile AK Parti ve MHP mensupları eşlik etti. Mahallede davul-zurna ve meşalelerle karşılanan Avcı, mitingde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutlayarak başlayan Avcı’nın sözleri sık sık mahalle gençlerinin destek sloganları ile kesildi. Yürüdüğü ve inandığı yoldan geri dönüş olmadığını söyleyen Başkan Avcı, “İnandığımız yolda gözümüzü karartarak, inançla, itikatla, kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Dün Çanakkale’de yaşadık. 15 Temmuz’u yeni geçirdik. Bu memleketi, bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, sizdeki bu inanç ve dirayet olduğu müddetçe hiçbir zaman bu milleti ele geçiremeyecekler.’dedi.

6

 DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

 

Avcı, ‘Biz dün Sultan Fatih atını denize sürerek ‘Ey İstanbul ya sen beni alacaksın, ya ben seni’ derken arkasında Peygamber Efendimizin, âlemlerin yüzü huyu hürmetine yaratılmış o güzel Efendinin hadisi şerifine nail olmak için yola çıkmış, inanmış bir orduyla beraberdi. Bugünde dünya zulüm altında inim inim inlerken, dünya zalimlerin hedefiyle inim inim inlerken, dünyaya, zalimlere durun diyen birisi, zalimlere dur diyen bir lider, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, ‘Dünya 1’den büyüktür’ diyen, ‘Kudüs, İsrail’in değil, Filistin’in başkentidir’ diyen Recep Tayip Erdoğan gibi bir liderin peşinden gidiyoruz” dedi.

 

‘ROMANLARDAN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ’

Pazaryerinde seçim çalışmaları sırasında bazı provokatörlerle karşılaştıklarını belirten Başkan Avcı, kendisine ‘Cumhurbaşkanı yarın senin de görevini bırakmanı isterse ne yapacaksın?’ diye sorduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan istemesi durumunda görevi hemen bırakacağını ifade eden ve makam dertleri olmadığını anlatan Avcı, Roman vatandaşların tezahüratlarına da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasımpaşa’da Romanlarla yan yana ve kolkola yürüdüğünü söylediğini hatırlatan Avcı, “Bir Belediye Başkanı olarak, Altıeylül ve Karesi ilçesi olarak bölünmüşüz ve hamdolsun Roman kardeşlerimin tamamı Altıeylül’e gelmiş. Bende sizin belediye başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. Roman kardeşlerimiz gün gelir ayağında ayakkabısı, çorabı, sırtında hırkası olmaz, belki midesinde ekmeği olmaz ama bu kardeşlerimizden hiçbir zaman vatan haini çıkmadı, Allah’ın izniyle de çıkmaz. Biz vatandaşlarımızı, sizleri, büyük ve küçüklerimizi Allah için seviyoruz. Allah nasip ederse Allah için de sevmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

DİNKÇİLERE SOSYAL DONATI ALANI VE PARK

15 aydır Altıeylül’e hizmet için gayret sarf ettiğini belirten Başkan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye bünyesinde Proje Etüt Birimi kurarak mahallelerimizdeki yerlerimizin tek tek tespitini yaptık. Önümüzdeki süreçte mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre planlama ve projelendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Bazı çalışmalara başladık, bazılarına da önümüzdeki süreçte devam edeceğiz. Altıeylül  Gelişim Merkezi (ALGEM) gibi 6 bin 300 metrekare bir inşaatın imalatına başladık. Burada çocuklarımıza yönelik, vatandaşlarımıza yönelik çok güzel çalışmalar yapacağız. Plevne Mahallemizde ilk Millet Kıraathanemize başladık. 2. Gündoğan’da Sultan Alparslan Kültür Evi’nin inşasına başladık.  Bunlar gibi kademe kamede Dinkçiler mahallemizde dâhil olmak üzere bütün mahallelerimizi farklı sosyal donatı alanlarıyla zenginleştirerek önümüzdeki süreçte Altıeylül’ü daha güzel ve büyük yapmaya gayret ediyoruz. Baruthanenin olduğu yeri Anıtlar Kurulu’ndan da projelendirerek gençlerimize kütüphane ve vatandaşlarımıza kafeterya hizmetlerin de içerisinde bulunduğu 10 dönümlük alanı güzel bir park ve alan olarak Dinkçiler’e kazandırmayı planlıyoruz. Dinkçiler, Kasaplar ve Hacıilbey mahallelerimizin istifade edebileceği bir mahalle konağını da önümüzdeki süreçte sizlere kazandırmak için çalışacağız”.

 

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ KİMSESİZİN YANINDA

Atıeylül’de boş kalan yerlere yeşil alan yaparak daha güzel ve nefes alan bir Altıeylül inşa etmek istediklerini açıklayan Avcı, Dinkçiler Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelikte yoğun çalışmalar yaptıklarını anlattı. 2018 yılı içinde 18 bin aileye Altıeylül Belediyesi olarak yardımcı olduklarını vurgulayan Başkan Avcı, “Önümüzdeki süreçte bu konuda iddialıyız. Sosyal belediyecilik açısından değil Balıkesir’in Türkiye’nin bir numarası olmak için ant içtik. İlçemizde yaşayan öksüz yetim çocuklarımızdan garip guraba vatandaşımıza hepsinin sorumluluğunun üzerimizde bulunduğunun bilincindeyiz. Önümüzdeki süreçte de kademe kademe derdi olan vatandaşımızın istisnasız tamamına, ‘Kimseniz yoksa Altıeylül Belediyeniz var’ demek istiyoruz. Yıpranmış sokaklarımızı güzelleştirerek, ama sokağımız gerçekten yıpranmış olacak. Çünkü belediyecilik öyle bir iş ki 1 lirayı bile gerçek manada ihtiyacı olanın, ihtiyacından keserek harcıyoruz. Bu konuda hamasi siyasetler yapmadan ihtiyacın çözümüne göre ne israfa kaçarak, ne pintilik yaparak ama ihtiyaçlarımızı çözerek önümüzdeki süreçte yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.(Altıeylül Bld)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu