GündemEkonomi

Altıeylül Tarımsal Verimliliği Arttırmak İçin Bir Araya Geldi

Altıeylül Tarımsal Verimliliği Arttırmak İçin Bir Araya Geldi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Altıeylül Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Munis ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Altıeylül Belediyesi’nde tarımsal sulama ile ilgili düzenlenen istişare toplantısında muhtarlar ile bir araya geldiler.

TOPLANTI VERİMLİ GEÇTİ

Altıeylül ilçesi yüzölçümü bakımından en büyük tarımsal alana sahip ilçelerden bir tanesi olarak tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yürütüldüğü bir yer. Türkiye’yi doyuran İl Balıkesir, Balıkesir’i de doyuran ilçe de Altıeylül olmasından dolayı tarımsal sulama hassas bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda 81 kırsal mahallesi bulunan Altıeylül’de tarımsal sulama ise büyük bir öneme sahip olmakla birlikte tarımla uğraşan vatandaşlarla da gerçekleştirilecek olan istişarelerin önemi de göz ardı edilemez. DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Altıeylül Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Munis ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları’nın da katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısı tarım şehri olan Altıeylül’e planlanan tarımsal sulama sistemleri, kanallar, yatırımlar ve tarımsal alanların daha işlevsel kullanımı açısından verimli bir toplantı olarak tamamlandı.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ VE DSİ MÜŞTEREK ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEK

Tarıma ve çiftçiye verdiği değer ile bildiğimiz Başkan Avcı, tarımsal üretime her alanda desteğini göstermeye devam ederken Altıeylül Belediyesi bünyesinde de tarımsal faaliyetler ile ilgi birçok proje yürütülüyor. Altıeylül’ün kırsal mahalleleri arasında yer alan Nergiz Mahallesi’nde bulunan ve Altıeylül Belediyesi tarafından işletilen tarımsal alanda da tarıma ve çiftçiye örnek olacak faaliyetler aralıksız sürdürüyorlar. Tarımsal verimliliği arttıracak konularda Muhtarlar ile bir araya gelen ve toplantının ardından konuşan Başkan Avcı “DSİ Bölge Müdürümüz Nazmi Koçak, İlçe Başkanımız Ömer Munis, Başkan Yardımlarımız ve muhtarlarımızla birlikte verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tarımsal alanlarımız için hayati öneme sahip sulama sistemleri, DSİ Bölge Müdürlüğü’müzle müşterek yapacağımız çalışmalar ve Altıeylül’ümüze yapılacak birçok yatırımla ilgili istişarelerimizi gerçekleştirdiler. Katılım sağlayan DSİ Bölge Müdürümüze ve değerli muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu