GündemEkonomiİlçe Haberleri

Altıeylül’de Fahiş Fiyat Denetimleri

Altıeylül’de Fahiş Fiyat Denetimleri

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne Bağlı Zabıta ekipleri Altıeylül’de hizmet veren yerel ve zincir marketlerde fahiş fiyat denetimi yaptı.

KAPSAMLI BİR DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİLER

Döviz kurundaki ani yükselişler market fiyatlarına da yansıyarak vatandaşları zor durumda bırakmıştı. Hükümetin döviz kurundaki ani yükselişlerden vatandaşları korumak ve spekülatif hareketlerin önüne geçebilmek için attığı adım sonucunda döviz kurundaki dalgalanma normal seyrine dönerek daha stabil hale geldiler. Marketler başta olmak üzere döviz kaynaklı fiyat artışları yaşayan ürünlerde normal seyrine doğru ilerleyen döviz kuruna rağmen fiyat indirimine gitmeyerek fahiş fiyat uygulayan zincir ve yerel marketler ülke genelinde denetlenmeye başladılar.

BAŞKAN AVCI “VATANDAŞLARIMIZIN HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekiplerinin ortaklaşa geçekleştirdiği denetlemelerin devam edeceğini dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu duruma el atmasıyla birlikte özellikle döviz kurunda meydana gelen ve vatandaşları zor durumda bırakan ani yükselişler yerini daha stabil bir döviz kuruna bıraktı. Neticesinde düşmesi geren market fiyatları ise bazı fırsatçı ve stokçuların devreye girmesiyle yüksekten vatandaşa satılmaya devam ediliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve belediyemiz bünyesinde hizmet veren zabıta ekiplerimizce fahiş fiyat denetimine çıkarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bir çalışma gerçekleştirdik. Bizler, vatandaşlarımızı fırsatçıların ve stokçuların oyununa alet etmeyeceğiz. Bundan sonra da bu denetimlerimiz aralıksız devam ederek vatandaşlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu