Gündemİlçe Haberleri

ALTIEYLÜL’DE HALK MECLİSLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Altıeylül Belediyesi Halk Meclis’in üçüncüsünü Bahçelievler, Plevne ve Hasan Basri Çantay Mahallesi katılımcıları ile gerçekleştirirken, Başkan Avcı “Mahallelerimiz ile ilgili projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz” dedi.

Vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerin alındığı Halk Meclislerinin üçüncüsü Bahçelievler Assuva’da gerçekleştirildi. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 2018 de yapılacak olan merkez projelerinden bahsetti. Başkan Avcı vatandaşlarla istişare öncesinde şunları söyledi; “Merkez mahallelerimizde her hafta 2-3 mahallemizi bir araya getirerek, vatandaşlarımızla hasbihâl etmek niyeti ile Halk Meclisi günlerini başlattık.

Bugün Bahçelievler, Plevne ve Hasan Basri Çantay mahalleleri ile beraberiz. Bu mahallelerimiz ile ilgili projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Altıeylül’de Kültür Merkezi’miz yoktu. Çayırhisar bölgesinde yapılacak olan merkezin hafriyat işine başladık. Önümüzdeki hafta temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Plevne Mahallemize Zekai Kafaoğlu Başkanımızın Kapalı Pazar yeri sözü vardı. Baro arkasındaki bölgeye haftada 7 gün işleyecek şekilde, düğün salonu, kafeteryası bulunacak şekilde proje tamamlanıyor. Nisan sonu gibi ihalesi yapılacak.

Bahçelievler – Hasan Basri Çantay’a yakın 40 dönümlük bir bölgede Büyükşehir Belediyemiz tarafından Çevre Parkı Projesi gerçekleştirilecek. Balıkesir’imize değer katacak bu projeler gerçekleştiğinde şehrimizin çehresi de değişecek. Şehir içinde fazla kilit parke taşı işine girişmemiştik. Bu yıl yoğun bir şekilde kilit parke taşı işine gireceğiz. Yıpranmış, kullanılamaz hale gelmiş olan yolları yenileyeceğiz. Sosyal Belediyecilik anlamında ALGEM Altıeylül Gelişim Merkezimiz ile ilgili olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, öksüz, yetim çocuklarımıza ulaşmak için sizlerin de desteğini bekliyoruz.” dedi.

Hasan Basri Çantay Muhtarı Ali Şuri Küçükoğlu ve Plevne Mahallesi Muhtarı Cemil Erdoğan halk meclisi sonrasında memnuniyetlerini dile getirdiler. Mahallenin sorunları ve problemlerine çözüm odaklı hareket edilen ve yüz yüze yapılan Halk Meclisleri’nin sürekli olmasını talep ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu