Gündem

ALTIEYLÜL’DE KURTULUŞUN İZLERİ

6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programında tülütabaklar, Balıkesirlilere eğlenceli anlar yaşattılar. Temsili Kurtuluşun canlandırıldığı törende Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 6 Eylül tarihinin önemine dikkat çekti.

Dsc1320
O GÜNLER YAŞATILDI

Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in kurtuluş savaşı yıllarında düşmanı bozguna uğratarak kahramanca verdiği mücadele temsili olarak canlandırıldı. Geçiş töreninin ardından Balıkesir’in kurtuluşunun simgesi tülütabaklar geleneksel danslarıyla gösterilerini sundular. Avcılar Kulübünün protokol önünde atış yapması ise polis engeline takıldı.

Dsc1377
AVCI “GURURLUYUZ”

İsmini Balıkesir’in kurtuluşundan alan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’in tüm dünyaya örnek olacak bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi. Altıeylül Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Avcı, “Balıkesir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında ki kutlama programına katıldık. 6 Eylül 1922’de Balıkesir’de ve tüm Vatanda destan yazan bir milletin evlatları olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kuvayi Milliye’nin Başkenti Balıkesir’imizin 97. Kurtuluş Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Alacamescit’te toplanıp Kuva-yi Milliye’nin ateşini yakan 41 Bayrak adam ile bu mücadelede şehit olan askerlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dsc1513
KURTULUŞUN GÖZDESİ “TÜLÜTABAKLAR”

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda kutlandı. Balıkesir’in simgesi tülütabaklar eğlenceli anlar yaşatırken, törende ilginç anlar da yaşandı.
6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda kutlandı. Bu yılki törenlerde ilginç anlar yaşandı. Tören geçişi sırasında Avcılar Kulübü üyeleri tüfeklerini ateşlediler. Geçişin bitiminde emniyet yetkilileri avcıları durdurarak tüfeklerindeki mermileri boşalttırdılar. Törende konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini söylerken Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Tüm Vatanda destan yazan bir milletin evlatları olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Dsc1522
AVCI “BALIKESİR’İMİZ DESTAN YAZDI”

İsmini Balıkesir’in kurtuluşundan alan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’in tüm dünyaya örnek olacak bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi. Altıeylül Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu belierten Başkan Avcı, “Balıkesir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında ki kutlama programına katıldık. 6 Eylül 1922’de Balıkesir’de ve tüm Vatanda destan yazan bir milletin evlatları olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kuvayi Milliye’nin Başkenti Balıkesir’imizin 97. Kurtuluş Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Alacamescit’te toplanıp Kuva-yi Milliye’nin ateşini yakan 41 Bayrak adam ile bu mücadelede şehit olan askerlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dsc1543
TEMSİLİ KURTULUŞ CANLANDIRILDI

6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlama törenleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kuva-yi Milliye Meydanı’nda devam eden kutlama programına 7’den 70’e tüm vatandaşlardan yoğun ilgi vardı. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Kemal Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Balıkesirlilerin bayramını kutlamasıyla başlayan törenlerde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Temsili kurtuluşun canlandırıldığı törenlerde mehter takımının konseri ve halk oyunları gösterileri düzenlendi. Şiirlerin de okunduğu kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.

Dsc1479
YILMAZ “MİLLİ MÜCADELENİN DEVLEŞEN İLİYİZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Milli Mücadele Dönemi, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz Türk milletinin hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğinin, hiçbir engele izin vermeyeceğinin kanıtlandığı Kurtuluş Savaşı’nın en önemli safhalarından biridir. 15 Mayıs tarihinde İzmir’in işgalini takiben Balıkesir halkı Okuma Yurdu ve Alaca Mescid toplantılarında bağımsızlık ve mücadele kararı almış, vatan savunmasının bölge savunmasıyla başlayacağının altını çizmiştir. Bu toplantılarda şehrimizden seçilen 41 kişilik heyet ile örgütlü direniş başlamıştır. Böylece Balıkesir Milli Mücadele’de ilk kurşunun atıldığı il olmanın yanında düzenlemiş olduğu 5 kongre ile de Milli Mücadele’nin devleşen ili olmuştur” ifadelerini kullandı.

Dsc1471
TÜLÜTABAKLAR TÖRENİN GÖZDESİYDİ

Balıkesir’in kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Tülütabaklar geçit töreninde genç yaşlı ayırt etmeden vatandaşların üzerine yürüyerek işgal günlerinde düşman askerlerini korkutmalarını canlandırdı. Özellikle çocukların korktuğu, büyüklerin ise büyük bir keyifle izledikleri tülütabaklar, törenin en renkli simaları oldular.

70155950 2343496689205856 2352302147195895808 O
POLİS AVCILARA İDARİ İŞLEM YAPTI

Geçit töreni devam ettiği sırada protokol tribünü önünde tüfeklerini ateşleyen Avcılar Kulübü üyeleri polis kordonu altına alındı. Polisler avcıların üzerindeki fişekleri tek tek toplarken, kimlik tespitlerinin ardından idari işlem uyguladı. Emniyet mensupları avcıları uyarmalarının ardından işlem yapılanları serbest bıraktı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu