GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

ALTIEYLÜL’DE “MİLLET KIRAATHANESİ”

Altıeylül Belediyesi tarafından Plevne Mahallesi’ne yaptırılan İsmail Akçay Parkı ve Millet Kıraathanesi’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Millet Kıraathanesi’nin birlik ve beraberliği pekiştireceğini söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’in ilk Millet Kıraathanesi’ni Altıeylül’de yapmaktan gururlu olduklarını söyledi.

Millet Kıraathanesi ve İsmail Akçay Parkı’nın açılışını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını idrak ettik. Biz de ismimizi kurtuluştan aldığımız için 6 Eylül etkinlikleri adı altında bu haftayı dolu dolu geçirmeyi düşündük. İlk etkinliğimiz de Millet Kıraathanemiz ve İsmail Akçay Parkımızın açılışını gerçekleştirmek oldu. Plevne Mahallemizde bulunan İsmail Akçay Parkı ve Millet Kıraathanemizin açılışını gerçekleştirdik. Altıeylül’ümüze güzel bir alan ve güzel bir bina kazandırmayı hedefledik. İnşallah burada çocuklarımız hem dinlenir hem de eğlenirler. Çocuklarımız kütüphanede hem derslerini çalışabilecekler hem de güzel vakit geçirebilecekler” dedi.

BAŞKAN YENİ ESERLERİN MÜJDESİNİ VERDİ”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Geçtiğimiz yılı şantiye yılı ilan etmiştik. Bir çok kalıcı eserin temellerini attık ve peyderpey yükseliyoruz. Yine yeni eserlerimizin de temellerini atmak için planlama çalışmaları devam ediyor. Bunlardan da bahsedecek olursak; Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, Plevne Kapalı Pazar Yeri, Sultan Alparslan Kültür Evi ve gazi Mustafa Kemal Yaşam Kompleksinin de çalışmalarında son noktaya geldik. Önümüzdeki günlerde temellerini atacağız. Burada daha önce düzenlenmiş olan ve yaklaşık 7 bin metrekareye ulaşan park alanını planlayarak yeniden ele aldık. Yeni ağaçlar dikildi. Sayıca fazla olan ara yollar kaldırıldı. Çocuk oyun alanı genişletildi. Parkımız içindeki basketbol sahası yenilendi. Mevcut yürüyüş yolunu temizledik. Bu parkta 2 bin 300 metrekare olan yeşil alanı 2 bin 800 metrekaye çıkardık. Hizmet üretirken yapılan iş akılcı, amacı karşılayan nitelikte olmalı. Estetik bakış açısı asla ihmal edilmemeli” ifadelerini kullandı.

VALİ YAZICI “BİZE DESTEKLERİ MUTLULUK VERİCİ”

Millet Kıraathanelerinin okumayı teşvik edecek güzel bir uygulama olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “İsmail Akçay Parkı daha önce de vardı ama yenilendi cıvıl cıvıl çocuk sesleri geliyor. Belli ki çok güzel oldu. İsmail Akçay abimizi çok seviyoruz. Onu Allah başımızdan eksik etmesin. Ben bu parka emeği geçen Okan Telaşeli Beyi tebrik ediyorum. Bazı şeyleri yapmak için gönül lazım. Para da lazım ama önce yürek lazım. Okan Telaşeli Beye de böyle güzel bir yüreği taşıdığı için çocuklarımıza bu güzel imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Kitap okuma alışkanlığı adına kendi çapımda birşeyler yapmak adına gayret ediyoruz. Belediyelerimizin de Millet Kıraathaneleriyle bu konuda bize destek olması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu manada Hasan Avcı Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILMAZ “PLEVNE’YE ÇOK YAKIŞACAK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Binbir emekle yapılmış güzel bir yatırımı hep beraber açıyoruz. Millet Kıraathanesi Plevne’ye çok yakışacak. İnanıyorum ki sadece bu mahalle sakinlerimiz değil şehrimizin her tarafından, Karesi’den de bu parka gelen vatandaşlarımız olacak. Şehirler yetiştirdiği insan kaynağıyla övünürler. Biz de İsmail Akçay abimiz ile hep övündük ve gurur duyduk. Allah ona uzun ömürler versin. Her insana yaşarken böyle güzel anılmayı nasip etmez. Bunun için parkı isimlendirilmiş. Park oldukça fonksiyonel ve güzel, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Plevne Mahallesi Muhtarı Neslihan Atlı, mahallesine kazandırılan Millet Kıraathanesi ve İsmail Akçay Parkı için emeği geçenlere teşekkür ederken Millet Kıraathanesi’nin birlik ve beraberliği pekiştireceğini de dile getirdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu