GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Altın Bileziğini Emanet Etmek İstiyor

Altın Bileziğini Emanet Etmek İstiyor

 

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tam 63 yıldır kunduracılık yapan Ahmet Karagöz, altın bileziğini gelecek nesillere emanet etmek istiyor.

 

 

Altin Bilezigini Emanet Etmek Istiyor 7 Ozel

16 Yaşından Bu Yana Bu Mesleği Yapıyor

Mesleğe 16 yaşında başlayan Karagöz şu an 79 yaşına girdi. Bu mesleğe 63 yılını veren Karagöz, altın bileziğini gelecek nesillere emanet etmek istiyor. Karagöz, askerlik yıllarına kadar çıraklık yaptı. Şimdi ise 42 yıldır Şerif Paşa Meydanı’nda bulunan dükkânında mesleğini ince ince işliyor.

 

Altin Bilezigini Emanet Etmek Istiyor 4 Ozel

Karagöz “O Gün Bugündür Buradayım”

Doğduğu günden bu yana Sındırgı’da yaşayan ve Sındırgılı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Karagöz “1944 doğumluyum. Ortaokulu bitirdim, sonra kısmet buradaymış. Ayakkabıcılık o zamanlar çok gözde meslekti. Çünkü okula giderken ben ayakkabım delikti ayaklarım üşürdü, şöyle sağlam bir ayakkabı her zaman arzu ederdim. Allah razı olsun o günün değerli ustalarından Hakkı Müldür ustanın yanına gittim, beni kırmadı, onun yanında sanata başladık. Allah razı olsun onun yanında bir yıl durduktan sonra mesleği öğrendim. Sonra Salih Sabay, onun yanında uzun yıllar çalıştım. Askere kadar yanındaydım. Askerden gelince kendi başıma dükkan açtım. O gün bugündür buradayım. İşimden, muhitimden, ustalarımdan memnunum” dedi.

 

Altin Bilezigini Emanet Etmek Istiyor 1 Ozel

Karagöz ayrıca örnek esnaflar arasında yer alıyor. Sındırgı Belediyesi’nin hazırladığı “Yaşayan Miras: Sındırgı Zanaatkârları” kitabında da hayat hikayesi yer alıyor. Karagöz, özellikle öğrenciler tarafından çok seviliyor. Gerçekleşen programlarla da öğrenciler Ahmet Usta’yı işinin başında ziyaret ediyor. Ahmet Usta ise gelecek nesillere bu mesleği aktarmak istiyor. iha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu