Köşe Yazıları

ALTIN HALKA YERİNE ÇİRKİN TAKLALAR

2014 ‘te Büyükşehir olduğumuza çok sevinmiştik.

Adı üstünde ‘Büyükşehir’ olunca, kasaba görüntüsü taşıyan İl Merkezi Teleferik manzaralı bir kent olacaktı.

Şehri ikiye bölen tren hattı yeraltına alınacak ve şehrin iki yakası aşkla buluşacaktı.

İlgili Makaleler

Zağnos Paşa Meydanı, çirkin yapılardan temizlenecek ve tarihi meydan ortaya çıkarılacaktı.

Hem dışarıdan gelenin, hem de İçerde yaşayanın, trafiğe kapatılmış bir Milli Kuvvetler Caddesinden başlayarak şehrin tarihine, kültürüne, güncel değerlerine dokunabileceği, Marka ürünlerimize kolay erişebileceği, şehrin Altın Halkasını ( Gold City) gezeceği ve yorulunca da AVLU’da keyifle kahvesini yudumlayacağını, akşam ise Hilton gibi 5 yıldızlı otelde konaklamasını hayal etmiştik.

Bandırma gibi adı tekerlemelerde geçen, ama kendi ‘ne var-ne de yok’ hükmünde olan ilçemizin, titiz, temiz bir Sanayi ve liman Metropolüne dönüşeceğini hayal etmiştik.

Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık gibi yakamoz zengini sahil ilçelerimizin, yakamoz güzelliğinde tatil zenginliğine dönüşmesini hayal etmiştik.

Sıcak ve şifalı sulara sahip İlçelerimizin bu şifayı sadece ülkeyle değil, dünya ile buluşturmasını hayal etmiştik.

Süt Üretiminde ülke birincisi olduğumuz ve hatta aynı anda süt içimi ile ilgili Guinness Rekoru kırdığımız için umutlanmış, süt üretimi ile büyükbaş hayvan, ‘Balıkesir kuzusu’ adı ile markalaşmış et üretimi ile de küçükbaş hayvan çiftlikleri bile hayal etmiştik.

Ulaşım ile ilgili yapılan büyük yatırımların, Balıkesir’e her yönden ulaşımı kolaylaştıracağını bildiğimiz için, Merkezde ki altın Halkayı Büyükşehir Çevresindeki ELMAS HALKANIN sarmalayacağını hayal etmiştik.

“Eh be kardeşim nereden çıktı bu hayaller” demeyin sakın.

2014 seçimlerinde A. Edip Uğur ballandıra ballandıra satmıştı bu hayalleri bize.

Peki, ne oldu hayallerimize?

Büyükşehir olduk evet. Hatta bu bağlamda hazineden payımıza düşen gelirlerden kayda değer bir artıştan nasiplendik de.

Ama o günlerde Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm Bakanlara rahatça ulaşabilen ve istediğini alabilen A. Edip Uğur, ne hikmetse şehrin ciğerlerine saplı tren hattı ile dertleneceğine, Kabakdere mevkiinde el değiştiren binlerce dönüm araziye değer katacak ve hala Büyükşehir Belediyesi’ne kaynak sorunu oluşturan BAL-TOK konut inşasına yöneldi. Üstelik devletin ilgili kurumlarında yayınlanan Deprem Fay haritasında açıkça görülen bir faya yakın çok ama çok yakın bir bölgede.

Durun lütfen daha bitmedi. Uğur bir eliyle Zağnospaşa’nın bahçesini temizleme görüntüsü verirken, öteki eli ile Eski il özel idare binası ve SSK binasını “çok iyi rakama sattım” deme marifeti ile Zağnos Paşa Camiinin minarelerini dahi saklayan, dikine inşaatlara izin verdi. Ve maalesef Merkezde hayal ettiğimiz Altın Halkayı paramparça etti.

Milli Kuvvetler bildiğimiz kasaba caddesi hala. Teleferik bir serap bile değil artık. 5 yıldızlı otel için sattığı arazide ise hala ot bitiyor.

Ha, sosyal medya marifeti ile çok övündüğü AVLU’ya gelince. Orada da öyle bir sözleşme imzalanmış ki, eline alanın elini yakıyor. Tamamlanınca Büyükşehir Belediyesi’nin her ay cebine girecek rakamın altında bir rakam, ancak bir yıl içinde girebiliyor. Yani kaba bir örnek ile tarif edecek olursak; Büyükşehir Belediyesi’ne ayda yaklaşık olarak 1 milyon gibi bir gelir getirmesi gereken AVLU’dan, şu anda yılda 1 milyon bile gelir gelmediği gibi, sözleşmeden kaynaklanan sorunlar yüzünden bu olağan üstü gelir kaybı hala devam ediyor.

Bandırma’mı? Hala bildiğimiz Bandırma.

Körfez kıyılarımızda da yakamoz var, gerisi hala yok.

Sındırgı haricinde Turizm bölgesi ilan edilen bölgemiz kalmadı.

Süt üretiminde 5. Sıraya geriledik. 50 peynirli şehir kitabımız dünya çapında ödül aldı ama Peynirler ortada yok.

Tüm bunların Uğur’un istifa gözyaşlarından önce yaşandığını hatırlayınca, açıkçası kendi adıma istifa nedeni de anlam kazanıyor diyebiliyorum rahatlıkla.

Şifalı sıcak su konusuna gelince; Sındırgı ve Bigadiç Belediye Başkanlarının şahsi girişimleri ile sürdürdükleri mücadele bu konuda ki tek umut ışığı ancak, o mücadeleye de an itibari ile Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz’dan yeterli destek yok.

Sizin anlayacağınız aslında gerçekleştirilmesi çok uzak olmayan Altın ve Elmas halka hayali bu dönemde de pek mümkün olmayacak gibi. Zira AK Parti adına kıyıdaki tek inci olarak görülen Balıkesir Büyükşehir Belediye’sinin şimdiki Başkanı Yücel Yılmaz’da, henüz Altın Halkanın mı, yoksa Çirkin Taklanın mı peşinde belli değil.

Kalın sağlıcakla…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu