GündemDünyadan HaberlerSpor

ALTIN KEMERLİ BİR DUAYEN ‘FETHİ SATICI’

Türkiye Güreş Federasyonu Onur ve Basın Kurulu üyesi Fethi Satıcı, 1998 yılında başlayan güreş hayatında hem federasyonda hem de gazeteci olarak pek çok başarılı işe imza atmış. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ‘Altın Kemer’ ile ödüllendirilen Satıcı, gazetemizi ziyaretinde güreşe dair önemli açıklamalarda bulundu.

60 YILLIK TECRÜBE

Güreşe ilgisinin çok küçük yaşlardan itibaren başladığını söyleyen Türkiye Güreş Federasyonu Onur ve Basın Kurulu üyesi Fethi Satıcı, ‘’Ben 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne başladım. O tarihlerde Fenerbahçe’mizin güreş takımı vardı. İki yıllık güreşçiyken ve 18 yaşındayken Fenerbahçe Spor Kulübünde güreş yapıyordum. 1960 Olimpiyatlarında 18 yaşındayken Grekkeromen Güreş Milli Takım namzeti olarak takıma alındım. En genç bendim. Devlet şampiyonaları, dünya şampiyonları yapıldı. Çok genç olduğum için yenildim ama en son müsabakada çok uğraştım öndeydim. Beni tunçtan yendi Halil Kazım Gedik. Ve benim yerime Roma Olimpiyatlarına gitti. Ondan sonra ben 25 yıl boyunca Kartal Güreş İhtisas Kulübü’nün kurucu 2. Başkanlığını yaptım. Altı dönem Türkiye Güreş Federasyonu kurullarında görev aldım. Şu anda da Türkiye Güreş Federasyonu Onur Kurulu ve Basın Kurulu üyesiyim’’ dedi.

‘’İLK DEFA BİR GAZETECİ BU ÖDÜLÜ ALDI’’

60 yıldır Türk güreşine yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Güreş Federasyonu ‘nun halen Onur Kurulu ve Basın Kurulu üyesi olan Fethi Satıcı’ya geçtiğimiz günlerde 1990 yılının Kırkpınar Ağası Murat Köse tarafından Türk güreşine yaptığı katkılar nedeniyle ‘Altın Kemer’ takdim edildi. Altın kemer ile ödüllendirilmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Satıcı, ‘’Ağalar Kurulu tarafından güreşe en çok hizmet eden basın mensubu, güreş federasyonu üyesi olarak bana altın kemer takdim edildi. 657. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Saray içi Er Meydanında yapılan bir törende Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın ve Edirne Kırkpınar’ın1990 yılı Ağası Murat Köse’nin de katılımıyla bana altın kemer teslim edildi. Ben çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum. Böyle bir ödülü almak bana gurur verdi. Çünkü Türkiye’de ve dünyada ilk defa bir gazeteci bu ödülü alıyor. Bu altın kemerin manevi değeri çok yüksek’’ ifadelerini kullandı.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu