Sürücü Kepsut Yolunda Ölümden Döndü

Altıeylül’de Karamanköy Köprüsü yakınında meydana gelen kazada araç sürücüsü ölümden döndü.

Yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan araç, şarampole düştü. Facianın eşiğinden dönülen kazada öne çıkan ayrıntılar şaşkınlık yarattı. İşte detaylar...

Balıkesir’de sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış, sürücülere zor anlar yaşattı. Kepsut yönüne gitmekte olan bir otomobil, kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole uçtu. Büyük panik yaratan kazada can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması ise tek teselli oldu.

Köprü Yakınında Korku Dolu Anlar

Kaza, Altıeylül ilçesi sınırlarında, Karamanköy Köprüsü yakınlarında meydana geldi. K.D. idaresindeki 10 M 7917 plakalı otomobil, Kepsut istikameti Çevreyolu üzerinde ilerlerken yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Araç, kısa sürede şarampole savruldu. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen ekiplere bildirdi.

İtfaiye Ekipleri Olay Yerinde

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, aracın yanma ihtimaline karşı önlem aldı.

Polis ekipleri ise çevrede güvenlik tedbiri alarak trafiğin kontrollü şekilde akmasını sağladı. Şans eseri sürücü kazayı yara almadan atlattı.

Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi

Bölgedeki yoğun yağış, sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Kayganlaşan yollar nedeniyle kısa sürede benzer kazaların yaşanabileceğine dikkat çekiliyor. Özellikle köprü giriş ve çıkışları ile virajlı noktalarda su birikintileri, sürücüler için risk oluşturuyor.

Öte yandan, sağanak yağışın etkili olduğu günlerde sürücülerin şu noktalara dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor

Hız limitlerine daha fazla riayet edilmeli, ani frenlerden kaçınılmalı. Lastiklerin mevsime uygunluğu ve diş derinliği kontrol edilmeli. Yağışlı havalarda takip mesafesi artırılmalı. Özellikle köprü ve viyadüklerde, rüzgâr ve kaygan zemin riskine karşı dikkatli olunmalı.

Gün İçinde Yağış Sürecek

Meteoroloji yetkilileri, Balıkesir genelinde yağışların gün boyu etkili olacağını belirtti. Vatandaşların hem trafikte hem de günlük yaşamda tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

kaza hava durumu balıkesir yağmur itfaiye
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber