SON DAKİKA: Karadeniz’de Türk gemisi Ukrayna’da hedef alındı – mürettebat saniyeler içinde tahliye edildi
Ukrayna’nın İzmail Limanı’nda Türk bayraklı MT Orinda’ya gece yarısı düzenlenen drone saldırısında büyük bir facia son anda önlendi. 16 kişilik mürettebat hızla tahliye edilerek güvenli bölgeye alındı. Gemideki yangına ekipler müdahale etmeyi sürdürüyor.
Mürettebat saniyeler içinde tahliye edildi
Karadeniz’den bu sabah gelen haber tansiyonu bir anda yükseltti. Türkiye bayraklı LPG tankeri MT Orinda, Ukrayna’nın İzmail Limanı’nda gece yarısı 02.00 sularında bir drone saldırısının hedefi oldu. Bölgeden gelen ilk bilgiler “büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü” gösteriyor.
Türk bayraklı MT Orinda’ya düzenlenen gece yarısı saldırısında neler yaşandı? İzmail Limanı’nda hedef alınan gemideki 16 mürettebat nasıl saniyeler içinde kurtarıldı ve devam eden yangın bölgede yeni bir krizin habercisi olabilir mi?
9.353 dwt’lik, 125 metre uzunluğundaki MT Orinda’da bulunan 16 mürettebat, saldırının hemen ardından acil durum protokolünü devreye sokarak gemiyi hızla terk etti. Tamamının güvenli bir bölgeye taşındığı bildirildi.
Olay sonrası gemide çıkan yangının sürdüğü, bölgedeki ekiplerin ise alevlere müdahale etmeye devam ettiği aktarıldı.
Şirketten ilk açıklama: “sağlık durumları iyi”
Geminin işletmecisi BMG Denizcilik ve Danışmanlık Ltd. Şti., saldırının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Tüm personelimizin sağlık durumu iyidir. Yangına yönelik müdahaleler, yerel makamlarla koordineli şekilde sürmektedir. Önceliğimiz mürettebatımızın güvenliğidir.”
Denizcilik genel müdürlüğü’nden bilgi
Denizcilik Genel Müdürlüğü de olaya ilişkin açıklamasında can kaybı veya yaralanma olmadığını vurguladı.
Sınırda hareketlilik: Romanya köyü boşaltıldı
Saldırının bölgesel etkisi sınır ötesine de yansıdı. Romanya makamları, Ukrayna sınırına yakın Plauru köyünün tedbir amaçlı boşaltıldığını duyurdu.
Bu haberlere de göz atın