Efe Berk’in İsmi Edremit ve Havran’daki Üniversitelerde Yaşatılacak
Genç yaşta kaybettikleri oğullarının adını yaşatmak isteyen iki akademisyen anne-baba, eğitime dokunarak Efe Berk’i ölümsüzleştirdi.
Edremit’te uzun yıllar Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunan başarılı Akademisyen Prof. Dr. Raif Sakin ve akademisyen Eşi Doç. Dr. Gonca Sakin, genç yaşta hayata veda eden oğulları Efe Berk Sakin’in adını yaşatmak için Edremit ve Havran Meslek Yüksekokulları’na bağışladıkları modern bilgisayarlarla iki ayrı laboratuvar kurulmasını sağladı. Üniversite Senatosu kararıyla laboratuvarlara “Efe Berk Sakin Bilgisayar Laboratuvarı” adı verildi.
30 Eylül’de En Anlamlı ve Duygusal Açılış
Edremit ve Havran, 30 Eylül’de duygusal ve anlamlı iki açılışa birden tanıklık etti. 2022 yılında Lise ikinci sınıfa giderken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Efe Berk Sakin’in anısını yaşatmak isteyen anne ve babası Prof. Dr. Raif Sakin ile Doç. Dr. Gonca Sakin, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu ve Havran Meslek Yüksekokulu’na bağışladıkları modern bilgisayarlarla iki ayrı laboratuvar kurulmasını sağladı. Her biri yüksek donanımlı toplam 70 bilgisayardan oluşan iki laboratuvarın açılış töreninde duygusal anlar yaşandı.
Havran ve Edremit Meslek Yüksekokulları’nda düzenlenen açılış törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Selami Selvi, bağışçı akademisyenler Prof. Dr. Raif Sakin ve Doç. Dr. Gonca Sakin’in yanı sıra öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Anlamlı katkıya plaket
Eğitime sundukları değerli katkılardan dolayı Prof. Dr. Raif Sakin ve Doç. Dr. Gonca Sakin’e, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından plaket takdim edildi. Efe Berk’in adı, açılışı yapılan bu modern laboratuvarlar sayesinde öğrencilerin bilgiyle buluştuğu her an kalıcı olarak yaşayacak. Üniversite yönetimi, Sakin ailesine eğitime verdikleri anlamlı destek için teşekkürlerini sundu.