Harikalar Yaratıyorlar

HARİKALAR YARATIYORLAR

Sındırgı’da faaliyete giren Hanımeli Çarşısı’ndaki kursiyerler, el becerileriyle işledikleri ürünlerle harikalar yaratıyorlar.

Sındırgı’da ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için Şerif Paşa Meydanı’nda açılan ‘Hanımeli Çarşısı’ ev hanımlarının yaptığı birbirinden güzel el işleriyle renkleniyor.

Yavaş ‘Yöresel Ürünler Değerlendiriliyor’

Sındırgı’da sosyal alanda faaliyetleri arttırdıklarını ve bu konuda Hanımeli Çarşısı’nın da başarılı bir örnek olduğunu söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Şerif Paşa Meydanındaki Hanımeli Çarşısı’nda 74 mahallesindeki Yağcıbedir, Sarıkeçili, Karakeçili ve Manav Yörükleri kültürünün sergilendiği bir nokta. Ev hanımları daha önce yaptıkları ve yapmakta olduğu ürünlerini buraya getiriyorlar ve sonra parasını almaya geliyorlar. Hanımeli Çarşısı belediyemiz tarafından ev hanımlarının el sanatlarının değerlendirilmesi için kuruldu. Burada yazma, yaşmak, arpa saplı oya, iğne oyası, yağcıbedir halısından ziyade bizim yöremize ait tescilli, nohut, bulgur veya fasulye burada satılabiliyor. Aynı zamanda bal, reçel ve yaptığı pekmezleri burada değerlendirmeye sahip. Amacımız bu işi büyüterek el sanatlarıyla uğraşanlara yayabilmek. Dışarıdan gelen misafirler geldiklerinde ne yiyebilirim, ne alabilirim, giderken de ne götürürüm dediği işler oluyor. Bunların pazarlamasını yapabileceğimiz bir mekanımız şimdiye kadar yoktu. Belediye buna öncülük yaptı.” ifadelerini kullandı.

Kadınların Azmiyle Yürütülüyor

Sındırgı’daki ev hanımlarının el emeği ürünleri değerlendirdikleri Hanımeli Çarşısı’nda yeni el işleri de sergileniyor. En son ahşap yakma metodu ile anahtarlık ve ev objesi ürünler yapılırken, Ahşap ürünlerin üzerine yazılan ve Sındırgı’yı anlatan yazılar da ilçenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Serap Tetik Acar

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber