CELEPLER’DEN BALABAN’A GÜVENOYU
Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Genel Kurulu’nda mevcut
başkan İsmail Balaban Güven tazeledi. Balaban, oda başkanlığı
görevini yürüttüğü sürede üye sayısını 61’den 172’ye
çıkarttıklarını, Balıkesirli üreticilere hayvan pazarında öncelikli
yer ayrılmasını sağlayarak, üyelerin sorunlarının çözümü için daha
çok çalıştıklarını söyledi. Genel Kurulda konuşan Ticaret Borsası
Başkanı Faruk Kula ise Balıkesir’in hayvancılık açısından ilk üçte
yeraldığını ifade ederek, üreticiye devlet desteğinin
arttırılmasını istedi.
Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Genel Kurulu, Balıkesir Esnaf
ve Sanatkarları Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Mevcut
başkan İsmail Balaban’ın tek listeyle gittiği genel kurulda Başkan
Balaban ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi. Genel Kurulda bir
konuşma yapan Balaban, yapılan çalışmalar hakkında oda üyeleri ve
davetlilere bilgiler verdi.
ODANIN ÜYE SAYISI ÜÇ KATINA ÇIKTI
Oda üye sayısını 61’den 172’ye çıkarttıklarını belirten Celepler ve Besiciler Odası Başkanı İsmail Balaban, odaya gelen üyelerin mutlaka genel sekreter yada oda başkanını bulabildikleri için sorun ve işlemlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını vurguladı. Balaban şöyle konuştu:
“Üyelerin zamanı kıymetlidir. Esnafımızın çalışmasını engelleyen, kaçak çalışan arkadaşları tek tek gezerek çoğunu vergiye girmeye ikna ettik. Kurban pazarında esnafımızın çıkarlarını korumak için gerekli görüşmeler yapılarak, Pazar yerinde esnafımıza öncelik verilmesini sağladık. Odamızın bağlı olduğu birliğe daha fazla yük olmamak için siz değerli üyelerimizin katkıları ile taşıdık. En kısa süre içerisinde ikinci bir yer daha kiralayıp hizmet alanımızı genişlettik. Odamızın eksiklerini tamamlayıp daha iyi hizmet sağladık. Gereksiz tüm harcamalardan kaçınarak, siz değerli üyelerimize odamız logolu şapka ve yelek yaptırarak tek tek dağıttık. Çalışmalarımıza katkılarından dolayı üyelerimize, genel sekreterimize, yönetim ve denetim kurullarına tek tek teşekkür ediyorum”.
CELEPLERDEN MEHMETÇİK İÇİN KAMPANYA
Konuşmasında Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına da vurgu yapan Balaban, “Kahraman Mehmetçiğimiz sınır bölgesinde terör odakları ile amansız bir mücadele içerisinde. Dün akşamüzeri aldığımız bir haber ile 8 evimize ateş düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifa diliyorum. Şuanda devam eden bu amansız mücadelede Allah’tan tüm güvenlik güçlerimize ve ordumuza güç, kuvvet ve başarılar niyaz ediyorum. Zeytin Dalı Operasyonunda şahadet şerbeti için tüm evlatlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Yüce Türk Milletinin başı sağolsun. Balıkesir Celepler Odası olarak Zeytin Dalı Harekâtında bulunan güvenlik güçlerimiz için yardım kampanyası başlatmak istiyoruz” diye konuştu.
KULA: “ÜRETİCİ DAHA FAZLA TEŞVİK EDİLMELİ”
Genel kurula davetli olarak katılan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’da bir konuşma yaparak Balıkesir’in hayvancılık üretimi açısından önemine değindi. Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran il olduğunu ifade eden Kula, “Hayvancılığın her çeşidi ilimizde yapılmakta. Ve her üründe Türkiye’de ilk üç arasında yeralmaktadır. Büyükbaşın her çeşidi, küçük başın her çeşidi ve kanatlı hayvancılığın her çeşidinin olduğu çok zendin bir potansiyel ve değerdir. Bizler ülkemizi her gün doyurmaya devam ediyoruz, devamda edeceğiz. Yalnız üretici daha çok teşvik edilmeli. Hükümetimiz her bölgeye destek, bu üretici ve besiciyi daha çok üretmeye özendirebilir. Bizim ülkemiz hiçbir zaman et üretmekle, kasaplık hayvan üretmekle, besicilik dana üretmekle değil de; hepimiz bu materyalleri üreterek bu ithalata son vermemiz lazım. Buna da son verilebilmesi için üreticimizin yani sizlerin daha çok destek görmesi lazım” dedi.
Genel Kurula; Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, MHP İl Başkanı Suat Par, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ayvaz, Elektrikçiler Odası Başkanı Nejdet Arslan, Balıkesir Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir, Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu, Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı, Berberler Odası Başkanı İbrahim Demirer, Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl, Ayakabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan ve ilçelerin oda başkanları ile üyeler katıldı.
Balıkesir Celepler ve Besiciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Balaban yönetiminde: Kadir Güven, Mustafa Türkmen, Kadir Yüksel, Hüseyin Baydar, Sami İnce, Recep Adın, Atilla Çıkrıkçı, İlhan Gökmen ve Mehmet Demirhan yer alıyor.