Az önce deprem mi oldu? İstanbul'da deprem, artçılar sürüyor!

Marmara Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ ve çevre illerde hissedildi. Vatandaşlar “İstanbul’da deprem mi oldu, merkez üssü neresi?” sorularını araştırmaya başladı.

Marmara Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul, Tekirdağ ve çevre illerde hissedildi. Vatandaşlar “İstanbul’da deprem mi oldu, merkez üssü neresi?” sorularını araştırmaya başladı.

Depremin merkezi neresi, büyüklüğü ne kadar?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 2 Ekim 2025 saat 14.55’te Marmara Denizi açıklarında 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Depremin derinliği 6.71 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem hangi illerde hissedildi?

Marmara Denizi merkezli sarsıntı İstanbul, Tekirdağ, Yalova ve Bursa başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Özellikle Avrupa Yakası ve Trakya genelinde kısa süreli panik yaşandı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi mi?

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünün 5.0 olduğunu ve gelişmelerin takip edildiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Marmara Denizi olarak açıklarken, derinliğin sığ olması nedeniyle geniş bir alanda hissedildiğini bildirdi.

Marmara Denizi'nde meydana gelen son depremler

Son aylarda Marmara Denizi ve çevresinde art arda küçük çaplı sarsıntılar yaşanıyordu. Uzmanlar, bölgedeki fay hatlarının hareketliliğine dikkat çekerek vatandaşların resmi kaynaklardan yapılan uyarıları takip etmesini öneriyor. AFAD’ın resmî deprem sayfası üzerinden güncel depremler anlık olarak izlenebiliyor.

Marmara Denizi'nde 4.0 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. (Kandilli)

Kaynak: AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber