Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı Türkiye İkincisi Oldu!

Bahçeşehir Koleji'nden Ulusal Turnuvada Büyük Başarı!

Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı Türkiye İkincisi Oldu!

Cyber Titans, İnsansız Denizaltı Projesi ile Türkiye İkincisi Oldu!

Balıkesir Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Robotik Takımı 124 Cyber Titans, “İnsansız Denizaltı Projesi” ile Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge turnuvasında Yenilikçi Proje Dalında Türkiye ikinciliği ödülünü kazandı.

Cyber Titans, İnsansız Denizaltı Projesi

İzmir’de Gerçekleşen Uluslararası Turnuva

1 Mart 2025 tarihinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilen turnuvada, Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge etkinliği büyük ilgi gördü. 100 ülkeden takımların katılım sağladığı turnuvanın Türkiye ayağı bu yıl okyanus teması ile düzenlendi.

Gençler Okyanusları Keşfetmeye Odaklandı

2024-2025 SUBMERGED℠ sezonunda, takımlar yenilikçi düşünme becerilerini ve LEGO teknolojilerini kullanarak okyanusları keşfeden insanların karşılaştığı sorunlara çözümler üretti. Balıkesir Bahçeşehir Koleji Ortaokulu’nun başarılı takımı Cyber Titans, geliştirdikleri “İnsansız Denizaltı Projesi” ile jüri tarafından ödüle layık görüldü.

Gençler Okyanusları Keşfetmeye Odaklandı

Bahçeşehir Koleji’nden Gurur Dolu Açıklama

Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Kuvancı, turnuvanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“21. yüzyılda dünya hızla gelişmekte, değişmekte ve dönüşmektedir. Bireyleri bu değişime hazırlamak için yaratıcı ve yenilikçi beceriler kazandırmak büyük önem taşıyor. Bahçeşehir Koleji olarak öğrencilerimize eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve iş birliği becerileri kazandırmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bu büyük başarıyı elde etmesi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, velilerimize destekleri için teşekkür ediyorum.”

Gurur Dolu Açıklama

Geleceğin Mühendisleri Yetişiyor

Bilim ve teknolojiyi etkin şekilde kullanarak toplumsal sorunlara çözümler üretmeyi amaçlayan FIRST LEGO League Challenge, her yıl binlerce genci bilimle buluşturuyor. Cyber Titans’ın kazandığı bu önemli derece, gençlerin teknolojiye ve inovasyona olan ilgisini artırarak geleceğin mühendislerini yetiştirmede önemli bir adım oldu.

Bülten

İl Müdürü Murat Demir’den Eğitime Destek Ziyareti

bahçeşehir koleji bilim ve teknoloji öğrenci projeleri yenilikçi proje FIRST LEGO League Challenge Cyber Titans Bilim Kahramanları Buluşuyor robotik turnuva STEM eğitimi Balıkesir eğitim başarıları
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber