Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Ölüye de Diriye de Saygı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Ölüye de Diriye de Saygı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 70 yıllık Başçeşme Mezarlığında yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Ayrıca, Başkan Yücel Yılmaz, burada gerçekleştirilen çalışmaları oldukça yakından takip ediyor. Önceki gün de yapılan çalışmaları denetledi.

“Halka Rağmen Değil Halkla Birlikte” Çalışıyoruz

Ayrıca, denetimi esnasında Gazete Merhaba muhabiri Kamil Akyürek’e çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak ürettikleri hizmetlerde, manevi ve kültürel değerleri ayrıca önemsediğini belirtti. Özellikle de, “benim hizmet anlayışımızda ölüye de diriye de saygı söz konusu” düsturunu vurguladı. Ayrıca, Büyükşehir olarak verdikleri hizmetlerde, ‘halka rağmen’ değil, ‘halkla birlikte’ düsturuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Şikayet Değil İş Üretiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesirlilerin, bu düstur ile hareket ettiklerinin farkında olduğunu ifade etti. Ardından ise, Balıkesir’in geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlattı. “Hatta bu coğrafya İstanbul gibi büyük metropollerden daha geniş. Ancak biz bundan şikayetçi değiliz. 20 ilçemizde de hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Bayrama Kadar Çalışmaları Tamamlayacağız

Hizmetlerini kurgularken, manevi ve kültürel değerleri de gözettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “bizim için Mezarlıklar, manevi değerlerimiz açısından büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda da hizmetimizi hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Balıkesir Merkezinde yer alan 70 yıldır şehre hizmet veren ve 100 bini aşkın defin bulunan Başçeşme Mezarlığı. Burada Karesi Belediyesi ile birlikte çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bayrama kadar çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

İşte Başçeşme Mezarlığında yapılan Çalışmaların Ayrıntıları;

-172 bin metrekare alana kurulan mezarlığın idari binası ve gasilhanesi yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Ayrıca, günümüz koşullarına uygun hale getiriliyor

-Eski Giriş takı yıkılıp, Başçeşme Mezarlığı’nın tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden yapılıyor.

-Mezarlığı çevreleyen taş duvarların derzleri temizleniyor. Ayrıca, yenileme işlemleri yapılarak üzerine alüminyum döküm korkuluk imalatı gerçekleştiriliyor.

-Mezarlıkta bulunan tüm çeşmelerin pis su ve temiz su alt yapıları yenileniyor. Bu değişiklik için Büyükşehir, toplamda 4 bin 416 metre hat döşedi.

-Mevcut çeşmeler yıkılıp, yerine 135 adet tek tip döküm çeşme yapılıyor. Bu çeşmelerdee de hayrat sahiplerinin isimleri yazacak.

-Asfalt yolu kaldıran ekipler bir yandan mezarlığın yollarına antik parke taş döşeme işlemlerini yaparken, bir yandan da çöp kovaları, yönlendirme tabelaları, aydınlatma, ses sistemi ve kamera sistemi kurulumlarını gerçekleştiriyor.

-Vatandaşların, yakınlarının mezarlarını daha kolay bir şekilde bulabilmelerini sağlamak amacıyla Mezarlık Bilgi Sistemi kuruluyor.

Haber: Kamil Akyürek

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber