Balıkesir’de 29 Kasım Cumartesi günü uzun süreli elektrik kesintileri yaşanacak
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 29 Kasım Cumartesi günü Balıkesir’in birçok ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını bildirdi. Kesintiler, sabah 09.00’da başlayarak bazı bölgelerde akşam 17.35’e kadar devam edecek. Çalışmalar kapsamında enerji nakil hattı bakımı, ağaç kesimi ve çeşitli AG/OG tesis yenilemeleri gerçekleştirilecek.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 29 Kasım Cumartesi günü Balıkesir’in birçok ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını bildirdi. Kesintiler, sabah 09.00’da başlayarak bazı bölgelerde akşam 17.35’e kadar devam edecek. Çalışmalar kapsamında enerji nakil hattı bakımı, ağaç kesimi ve çeşitli AG/OG tesis yenilemeleri gerçekleştirilecek.
UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı çalışma takvimine göre, Cumartesi günü Balıkesir genelinde elektrik altyapısının iyileştirilmesi ve şebeke güvenliğinin artırılması amacıyla geniş çaplı bir bakım mesaisi yapılacak. Kesintiler, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Gönen, İvrindi ve Kepsut ilçelerinde yoğunlaşacak.
Bandırma ve Çevre Kırsalda Uzun Kesintiler
Bandırma ilçesi, Cumartesi günü hem kısa süreli abone bağlantı çalışmaları hem de geniş kapsamlı uzun kesintilerle karşı karşıya kalacak. Külefli, Doğanpınar, Çinge ve Bezirci mahallelerinde OG müşterisi talebi üzerine yürütülecek çalışma nedeniyle 11.30’dan 17.00’ye kadar 5,5 saat süreyle elektrik kesintisi yaşanacak. Aksakal Mahallesi’nde iki farklı saat diliminde (09.00-10.00 ve 10.30-11.30) kısa süreli abone bağlama işlemleri yapılacak.
Gönen ilçesinde ise Alacaoluk, Atıcıoba, Çınarpınar, Akçapınar, İncirli ve Muratlar mahalleleri, OG hat bakımı nedeniyle sabah 09.00’dan başlayarak gün içinde toplam 5,5 saat sürecek iki aşamalı kesintiden etkilenecek (09.00-11.30 ve 13.00-18.00).
Körfez ve Kıyı Hattı Çalışmaları
Ayvalık ilçesinde 150 Evler ve İlk Kurşun mahalleleri, OG tesis çalışmaları kapsamında 09.00 ile 13.00 saatleri arasında elektriksiz kalacak.
Burhaniye’de çalışmalar hem tesis hem de pano değişimi odaklı olacak. Çamtepe Mahallesi’nde hat ilavesi nedeniyle 09.00’dan 17.00’ye kadar gün boyu kesinti uygulanacak. Bahçelievler Mahallesi’nde ise AG pano değişimi sebebiyle sabah (10.00-12.00) ve öğle (13.00-15.00) saatlerinde iki farklı kesinti yaşanacak.
Edremit’te ise çalışmalar ilçe geneline yayılacak. Hamidiye Mahallesi’nde AG tesis çalışması 09.00-17.00 saatleri arasında tüm gün sürecek. Altınoluk Mahallesi’nde 13.00-15.00 saatleri arasında ağaç kesimi nedeniyle, Zeytinli’de 16.00-18.00 saatleri arasında ve Güre’de 15.00-17.00 saatleri arasında abone bağlama işlemleri dolayısıyla kesintiler uygulanacak.
İç Kesimlerde Uzun Süreli Bakım Mesaisi
Balıkesir’in iç ve güney ilçelerinde enerji nakil hattı (ENH) bakım çalışmaları nedeniyle uzun süreli kesintiler dikkat çekiyor. Altıeylül ilçesi Kabaklı Mahallesi’nde AG tesis çalışması 09.30 ile 17.30 saatleri arasında tüm günü kapsayacak.
Dursunbey ilçesinde Büyükakçaalan, Adaören, Taşkesiği, Tepeköy ve Bayıryüzügüney mahalleleri, ENH bakımı nedeniyle 09.35’ten 17.35’e kadar sekiz saatten fazla sürecek bir kesinti yaşayacak. Kepsut’ta da benzer bir durum söz konusu; Serçeören, Alagüney, Dereli, Yeşildağ, Kayacıklar, Örenli ve Gökköy gibi dokuz farklı mahallede 09.00-17.00 saatleri arasında ENH bakımı yapılacak. İvrindi ilçesi Küçükfındık Mahallesi’nde ise AG direk ilavesi nedeniyle 09.00’dan 17.00’ye kadar elektrik kesintisi uygulanacak.