Balıkesir'de FETÖ Terör Örgütü Bahanesiyle 3 Milyonluk Vurgun

Balıkesir’de FETÖ Terör Örgütü Bahanesiyle 3 Milyonluk Vurgun

Balıkesir Ayvalık’ta 3 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılar, polisten kaçamadı.

Balıkesir Ayvalık ilçesinde bir çete, ilginç bir dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Dolandırıcı çetesi, Ayvalık’ta yaşayan bir vatandaşa önce kendilerini polis olarak tanıttı. Ardından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karıştığı bahanesiyle yaklaşık 3 milyon lira dolandırmaya kalkıştı. Ne var ki, polis dikkatli çalışmaları sonucunda çeteyi Şanlıurfa ve Mersin’de kıskıvrak yakaladı.

FETÖ/PDY yalanı!

Alınan bilgiye göre, çete Ayvalık’ta ikamet ettiği öğrenilen A.İ.A. isimli bir vatandaşı telefonla aradı. Ardından kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra, şahsın adının FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karıştığını iddia etti. Ayrıca, banka hesaplarındaki paraların kontrol edileceğini söyledi. Dahası, Bu yolla A.İ.A’nın bankada bulunan yaklaşık 3 milyon liraya tekabül eden 209 bin dolarını çekmesini sağladı. Son olarak ta yine çete üyesi olan bir kişiye A.İ.A’nın paraları teslim etmesini sağladı.

3 ay süren çalışma

Dolandırıldığını anlayan A.İ.A’nın şikayeti üzerine harekete geçen Ayvalık Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelindeki tüm güvenlik kameralarını didik didik ederek dolandırıcıların izini sürdü. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 3 ay süren nefes kesen çalışmaların yanı sıra gerçekleştirdikleri teknik ve fiziki takipler sonucunda 4 çete üyesinin Şanlıurfa ve Mersin’de olduğunu tespit etti.

Polis 4 kişilik Çeteyi Kıskıvrak Yakaladı

Polis ekipleri olayla ilgili Geçtiğimiz 14 Şubat günü eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon sonucunda 4 kişilik dolandırıcılık çetesinin üyelerini kıskıvrak yakalayarak Ayvalık’a getirdi. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün gözaltında tutulan 4 şüpheli, bugün adliyeye çıkarıldı. Yapılan yargılama sonrasında dolandırıcılık çetesi üyelerinden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber