Balıkesir'de Kampüs Boşaldı! Valizler Hazır, Tatil Başladı
Balıkesir Üniversitesi’nde eğitim dönemi sona erdi, öğrenciler yaz tatili için memleketlerine dönüyor.
Balıkesir’de Kampüs Boşaldı! Valizler Hazır, Tatil Başladı
Balıkesir Üniversitesi’nde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin sona ermesiyle birlikte öğrenciler memleketlerine dönmeye başladı. Final sınavlarının tamamlanmasının ardından şehir dışından gelen binlerce öğrenci, valizlerini toplayarak Balıkesir’e veda ediyor.
Otogarda Hareketlilik
Özellikle Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşanırken, ek seferler de devreye alındı. Firma yetkilileri, öğrenci yoğunluğu nedeniyle ek otobüs seferlerinin planlandığını ve bilet satışlarının hızla sürdüğünü ifade etti.
Esnaf İçin Durağan Dönem Başlıyor
Üniversite öğrencilerinin yaz tatili için ayrılmasıyla birlikte özellikle kampüs çevresindeki kafe, restoran ve yurt işletmeleri daha sakin bir döneme giriyor. Bazı işletmeler, yaz boyunca kısa süreliğine kapanmayı planlarken, bazıları ise yerel halka yönelik hizmete devam etmeyi tercih ediyor.
Haber Merkezi