Balıkesir'de Mart Ayı TÜFE Artışı %1,26: Zirvede Karnabahar Var
Balıkesir’de Mart Ayı TÜFE Artışı %1,26: Zirvede Karnabahar Var
TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü Balıkesir’de Mart ayında ki Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) artışını açıkladı.
TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Mart ayında Balıkesir’de (TÜFE) % 1,26 arttı. Ayrıca, Yıllık TÜFE artışı da bir önceki yılım Mart ayına göre, %15,44 olarak gerçekleşti.
Karnabaharın Zirveye Çıkması Dikkat Çekti
Balıkesir’de bir önceki aya göre artış gösteren maddelerde belli oldu. Fiyat artışında özellikle, % 40,60 ile Karnabaharın zirveye çıkması dikkat çekti. Ayrıca, Karanabaharı sivri biber, Kolonya, ekmek ve balık takip etti.
En Çok Düşüş Kadın Hırkasında
TUİK ayrıca, Balıkesir’de bir önceki aya göre düşüş gösteren maddeleri de açıkladı. TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, fiyatı en çok azalan kadın hırkası oldu. Fiyatları azalan diğer maddeler ise, Salatalık, Kuru Soğan, Erkek Botu ve Belediye Otobüs Ücreti oldu.
Haber: Kamil Akyürek