BALIKESİR’DE MASKELİ GASPÇI YAKALANDI

Kepsut’un Nusret Mahallesi’nde yüzündeki kar maskesiyle yalnız yaşayan H.B. isimli kadının evine girerek altınlarını ve parasını gasp eden, kadını da yaralayan gaspçı görevlendirilen özel ekibin çalışmaları sonucu yakalandı.

Kepsut ilçesi Nusret mahallesinde yalnız yaşayan H.B. isimli kadın evinde uyuduğu esnada yüzü maskeli bir şahıs tarafından uyandırılarak boğazına bıçak dayanmak suretiyle önce “Seni öldüreceğim, keseceğim” denilerek tehdit edilmişti. Maskeli ve bıçaklı olduğu belirlenen gaspçı, yaşlı kadının kolunda ve elinde takılı olan 5 adet altın bilezik ile 2 adet altın yüzük ve parayı gasp etti.

MUTFAK PENCERESİNDEN ATLADI

H.B. isimli kadının, maskeli şahsın bir anlık boşluğundan yararlanarak komşulardan bağırarak yardım istemesi üzerine, gaspçı ile aralarında boğuşma başladı. Boğuşma sırasında H.B. isimli kadın bacağından bıçaklanmış ve kimliği belirsiz maskeli şahıs mutfak penceresinden atlayarak kaçtı.

ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Kepsut Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi ve Kepsut İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay yeri ve çevresinde yapılan inceleme sırasında, H.B. isimli kadın ile maskeli şahıs arasında geçen boğuşma sırasında yırtılan ve maskeli şahsın olay sırasında eline giymiş olduğu plastik eldivenlerden birisi evin bahçesinde bulunarak parmak izi ve DNA tespiti yapılabilmesi amacıyla İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı ve İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Özel ekip tarafından tespit edilen şüphelilerden, Kepsut Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kan ve kıl örnekleri aldırılarak DNA karşılaştırılmasında kullanılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

BAŞKA BİRİ AZMETTİRMİŞ

İzmir Adli Tıp Kurumundan gelen sonuçlara göre; olay yerinde ele geçirilen eldivende bulunan terden elde edilen DNA örnekleri ile kan ve kıl örnekleri alınan şüphelilerden M.K. isimli şahsın DNA sonucunun uyuşması üzerine, M.K. isimli şüpheli hakkında Kepsut Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Yakalama Emri” çıkarılmış olup, M.K. isimli Kepsut ilçe merkezinde yakalandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında 1 adet sahte 100 TL para ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak M.K. isimli şüpheli ile azmettiricisi olarak değerlendirilen F.B. isimli şüpheli “Gece Vakti Kendini Gizleyerek Konutta Silahlı Yağma (Gasp)” suçundan Adli makamlara sevk edilmiş olup, M.K. isimli şüpheli tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevine teslim edildi. F.B. isimli şüpheli ise hakkında verilen “Adli Kontrol Kararı” ile serbest bırakıldı. M.K. isimli şüpheli hakkında ayrıca “Parada Sahtecilik” suçundan da yasal işlem yapıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber