Balıkesir'de Perşembe alarmı! 10 ilçede planlı elektrik kesintisi...

Balıkesir'de yaşayanlar dikkat! Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 24 Temmuz Perşembe günü için kapsamlı bir kesinti programı yayımladı. Bakım, tesis, trafo yenileme ve abone bağlantı çalışmaları nedeniyle 10 ilçe ve birçok mahallede elektrik kesintileri yaşanacak.

UEDAŞ'ın duyurusuna göre, 24 Temmuz 2025 Perşembe günü Balıkesir genelinde geniş çaplı enerji kesintileri bekleniyor. Bu kesintiler; Sındırgı, Edremit, Bandırma, Ayvalık, Gömeç, Dursunbey, Havran, Kepsut, Gönen, Manyas, İvrindi ve Savaştepe ilçelerinde uygulanacak. Elektrik kesintilerinin ana nedenleri arasında OG tesis çalışmaları, trafo bakımları, abone bağlantıları, ağaç kesimleri ve enerji nakil hattı (ENH) bakımları bulunuyor.

İlçe ilçe kesinti detayları ve saatleri

  • Sındırgı: 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Yaylabayır Mahallesi'nde (İliçapınar, İbni Sina, Gölcük, Baklacı, Esnemezler, Sağlık Ocağı, Göltepebaşı, Demirci, Veli Paşa, Muammer İnci, Şehit Mehmet Zengin, Pınarbaşı ve Mezarlık bölgeleri) OG tesis çalışması nedeniyle elektrikler kesilecek. Alayaka Mahallesi'nde ise Şerifler ve Baygüçsakıllı bölgelerinde aynı saatlerde ENH bakım çalışması yapılacak.
  • Edremit: Altınkum, İkizçay, Hamidiye, Güre Cumhuriyet, Yolören ve Zeytinli mahallelerinde sabah 05.30'da başlayıp gün boyunca farklı saatlerde devam edecek trafo ve AG hat bakımları enerjisizliğe neden olacak.
  • Bandırma: 100. Yıl, 600 Evler, Çakılköy, Erikli, Ömerli, Yeniziraatli, Dere, Yeni ve Hacı Yusuf mahallelerinde farklı saatlerde hem ağaç kesimi hem de abone bağlantıları nedeniyle enerji kesintileri yaşanacak. Özellikle 09.00-14.00 arası yapılan ağaç kesimlerinde dikkatli olunmalı.
  • Ayvalık ve Gömeç: Ayvalık Altınova Mahallesi'nde 11.30'dan başlayıp 15.30'a kadar birkaç kez kesinti olacak. Gömeç'in Keremköy Mahallesi'nde ise 09.00-13.00 saatlerinde OG tesis çalışması sebebiyle elektrik verilemeyecek.
  • Dursunbey, Havran ve Kepsut: Dursunbey'de Ferah, Taşkeşiği, Çiftçi, Cebeci ve Dodurga mahallelerinde 12.00-14.00 arasında kesintiler yaşanacak. Havran'da Halılar, Fazlıca, Kobaklar ve Hüseyinbeşeler; Kepsut'ta ise Dombaydere ve Ovacık mahallelerinde OG tesis çalışmaları kapsamında uzun süreli kesintiler planlandı.
  • Gönen, Manyas ve İvrindi: Gönen'in Gündoğdu, Malkoç, Plevne, Çiftlikalan gibi mahallelerinde abone bağlantıları ve ağaç kesimi işlemleri nedeniyle sabah saatlerinden itibaren kesintiler olacak. Manyas'ın Koçoğlu Mahallesi 09.30-12.30 arasında enerjisiz kalacak. İvrindi'de ise Yeşilköy, Kocaeli, Sarıca ve Kurtuluş mahallelerinde ENH bakım çalışmaları yapılacak.
  • Savaştepe: Fatih, Yolcupınarı ve Dikmeler mahallelerinde 15.15-16.00 saatlerinde OG manevrası nedeniyle kısa süreli kesintiler uygulanacak.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber