Balıkesir'de Yüksek Sesle Müzik Dinlemek Pahalıya Patladı
Balıkesir Emniyeti, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere denetim gerçekleştirdi.
Balıkesir’de Yüksek Sesle Müzik Dinlemek Pahalıya Patladı
3 Caddeye Denetim
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin Altıeylül ve Karesi ilçelerinde bulunan Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi, ve Kızılay Caddesi üzerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek seste müzik dinleyen sürücüler üzerinde yoğun bir denetim gerçekleştirdi.
13 Araç Sürücüsüne Ceza
Bu denetimler sonucunda, Karayolları Trafik Kanunu’nun 72. maddesine uyarınca müzik cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak ve müzik cihazlarını yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmadan araçlarda bulundurmak suçlamalarıyla toplam 13 araç sürücüsüne ve bu araçların 38 tescil plakasına toplamda 22 bin 236 lira idari para cezası kesildi.
“Devam edeceğiz”
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik kurallarına uymayan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere yönelik düzenlenen denetimlerin, şehirdeki trafik güvenliğini artırmayı ve kamunun huzurunu korumayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, benzer ihlallerin önlenmesi için denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini vurguladı.
Haber: Elif Şahin