Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Dünya Şampiyonu Oldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Sporcusu Nafia Kuş Aydın Dünya Şampiyonu Oldu! Çin’den Altın Madalya Geldi

Balıkesir’in gururu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) Sporcusu Nafia Kuş Aydın, Çin’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.
Kadınlar +73 kilo kategorisinde mücadele eden milli sporcu, rakiplerini tek tek yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.

Bu önemli başarı, Balıkesir ve Türkiye’de büyük sevinç yarattı.

Dünya Şampiyonluğu Çin’den Geldi

Çin’in Wuxi kentinde gerçekleşen Dünya Tekvando Şampiyonası, dünyanın en elit sporcularını bir araya getirdi.

Milli sporcu Nafia Kuş Aydın, üstün performansıyla tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanmayı başardı.

Nafia Kuş’un şampiyonluğu, hem Türkiye Tekvando Federasyonu hem de Balıkesir spor camiasında büyük gurur kaynağı oldu.

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla milli sporcuları tebrik etti:

“Çin’in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 46 kiloda altın madalya kazanan Emine Göğebakan ile +73 kiloda dünya şampiyonu olan Nafia Kuş Aydın’ı yürekten kutluyorum.

Her iki sporcumuzun başarısında emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Balıkesir’den Dünyaya Yükselen Bir Başarı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, spora yaptığı yatırımlar ve sporculara verdiği destekle son yıllarda dikkat çekiyor.

Nafia Kuş Aydın’ın elde ettiği bu tarihi zafer, kentin uluslararası spor arenasındaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Nafia Kuş Aydın Kimdir?

Türkiye Tekvando Milli Takımı’nın deneyimli sporcularından Nafia Kuş Aydın, uzun yıllardır uluslararası arenada Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor.

Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Aydın, bu son zaferle birlikte kariyerinin en parlak dönemlerinden birine imza attı.

büyükşehir balıkesir nafia kuş aydın taekwando
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber