Kadınlar, Mahallelerinde Söz Sahibi Olacak! İşte Detaylar
Burhaniye Belediyesi ile Burhaniye Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde düzenlenen “Kadınlar Buluşması” etkinliği, bu kez Pelitköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
Burhaniye’de Kadınlar Pelitköy’de Buluştu
İlçedeki mahalleleri kapsayan buluşma serisinin önemli duraklarından biri olan Pelitköy’de, kadınların yerel yönetime katılımı ve sosyal dayanışma konuları ele alındı.
Kadınlar, Mahallelerinde Söz Sahibi Oluyor
Toplantıya; Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Belediye Meclis Üyesi Çiğdem Karasakal Avcu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Rukiye Güven Köken, Muhtarlık İşleri Müdürü Zehra Yüce, Pelitköy Mahalle Muhtarı Hulusi Gedikoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Süheyla Okur, kadın meclisi üyeleri, Kadın Danışma Merkezi personeli ve çok sayıda Pelitköy sakini kadın katılım sağladı.
Etkinlikte, Burhaniye Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen sosyal hizmet çalışmaları, mahalle temsilciliklerinin görevleri ve halk meclislerinin yerel demokrasi açısından önemi hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
Toplumun Sorunları Konuşuldu, Çözüm Önerileri Üretildi
Buluşma kapsamında mahalle sakinlerinden gelen talepler dinlendi, toplumsal sorunlara dair görüş alışverişinde bulunuldu. Psikolojik danışman Zerya Demir ve sosyolog Deniz Akcan Orcan da kadınların sorularını yanıtladı, destek hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Bülten