Bursa'da Yangın Çıktı Balıkesir Harekete Geçti
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde bugün çam ormanlarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Balıkesir'de yardım etmek için harekete geçti.
Bursa’da Yangın Çıktı Balıkesir Harekete Geçti
Rüzgarın Etkisiyle Büyüdü
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bugün çam ormanlarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangın, saat 13.30 sularında Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki ormanlık alanda başladı. Çam ağaçlarının hızla alevlere teslim olduğu yangın, çevrede büyük paniğe yol açtı.
Balıkesir Hava Desteği İçin Harekete Geçti
Yangına müdahale etmek üzere bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nden ekipler sevk edildi. Aynı zamanda Orhaneli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Hava desteği olarak Balıkesir Edremit’te konuşlu 2 adet AT 805 tipi yangın söndürme uçağı ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir helikopter de müdahaleye başladı.
Yetkililerden Uyarı
Yangın bölgesindeki yetkililer, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtirken, vatandaşlara dikkatli olmaları ve yangın riski taşıyan bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu. Orhaneli halkı, yangının bir an önce kontrol altına alınarak söndürülmesini umut ediyor. Yetkililer, yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemelerin başlatıldığını ifade etti.
Haber: İHA