CHP'li Yalçın'dan cevap

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve CHP’li Karesi Belediye Meclis üyeleri, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ’ın açıklamalarına cevap verdi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ’ın belediye meclisine verdiğimiz önergelere karşın yaptığı açıklamalara cevaben sayın basın mensupları ve kamuoyuna;
ABD’nin Beyaz Sarayı’nın koridorlarında değil, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında silah arkadaşlarıyla beraber can verdiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olan partinin onurlu bireyleri olarak, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ’ın, Karesi Belediye Meclisinde verdiğimiz önergelere 05 Mart 2020 Perşembe günü Politika Gazetesi’ne cevap görünümü altında sıraladığı hakaretlerini utanç duyarak okuduk. Zira belediyemizin ve Karesi ilçesinde yaşayan halkımızın bu zehirli dilden çok daha iyisini hakettiğini biliyoruz. Ve bu düzeysiz açıklamaları sebebiyle Karesi Belediye Başkanı Sayın Dinçer Orkan’dan Sayın Yarımdağ’a gerekli cevabı vermesini talep ediyoruz. İlçemiz Baki Yarımdağ gibi ayrıştırıcı ve bölücü bir dille görev yapan bir başkan yardımcısını değil demokrasiyi içselleştirmiş, halkın refahı için çalışan, birleştirici isimleri haketmektedir.
Özellikle belirtmek isteriz milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç’a yüce meclisimizin çatısı altında yapılan pervasız ve alçakça saldırıyı kınıyoruz. Hiçbir gerekçe şiddeti meşrulaştıramaz ve haklı çıkartamaz. TBMM gibi bir kurum yaşanan şiddet eylemleri ile kirletilemez. Ülkesinin refahını ve huzurunu isteyen hiçbir siyasi ise bu yaşananları meşrulaştırmaz.
Devletin arazilerini halkın kullanımına verebilecekken, halk düşmanı Fethullah terör örgütüne parsel parsel satanların, seçimlerde kendi partisine oy devşirmek için açılım adı altında teröristleri Habur sınır kapılarında mahkemeler kurdurup davul zurnayla karşılayanların,şehit cenazeleri gelirken kahkaha ile konuşanların zihniyeti ortadadır. Ve bu zihniyetin izdüşümünün başkan yardımcısı zatın dilinde parlamasına esasen şaşırmıyoruz.
Karesi ilçemizde yaşayan 183.000 vatandaşımızın HAKKINI savunmak için mecliste verdiğimiz önergede sorduğumuz sorular aşağıda yer almaktadır.
Ödülün UNESCO’dan değil, para karşılığı bir şirket tarafından alındığı doğru mudur?
Eğer ulusal medya haberi doğru ise Karesi Belediyesi olarak ödül için ne kadar ücret ödenmiştir?
Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yarımdağ adeta suçluluğun telaşı ile yanıt vermek yerine TBMM’de yaşanan olaylardan girip İdlip’te ki şehitlerimize oradan DEAŞ- PYD/YPG üzerinden Esad yanlısı olarak lanse ettiği gazeteci Nidal Sabeh’ten çıkarken yakın tarihte yargıladıkları 12 Eylül ürünü “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan bir dönemde” söylemi ile “ödülün para karşılığı alındığını” saklama gayreti ile birinci sorumuzun yanıtını vermiştir.
Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Baki Yarımdağ’dan ikinci bir basın açıklaması ile bu kadar dolaylı anlatımlar yerine “Anneliğe Hazırlık Eğitim Projesi” ni hayata geçirmek üzere kullanabileceği mali kaynağı, başarılı olunması halinde zaten halktan bulacağı destekle alabileceği en kıymetli ödül yerine neden “çakma ödül” için kullanılmış olduğunu anlayamadığımızdan ikinci sorumuz olan “ne kadar ücret ödenmiştir” sorumuza da net bir şekilde yanıt vermesini talep ediyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber